Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Woonconsulent (2-5jr ervaring)

Werkgever
Steiger B
Plaats
Amsterdam
Plaatsingsdatum
donderdag 23 mei 2019
Sluitingsdatum
woensdag 31 juli 2019

Solliciteer direct

Functieomschrijving

De organisatie

Woningbedrijf Velsen is met 6.500 woningen de grootste sociale verhuurder in de regio Velsen-IJmuiden. Hun woningen zijn gezichtsbepalend voor de regio Velsen-IJmuiden. Merendeels gebouwd in de wederopbouwtijd en toe aan vernieuwing en verduurzaming. Daarnaast heeft Woningbedrijf Velsen een omvangrijke zorgvastgoedportefeuille.

De medewerkers van Woningbedrijf Velsen (65) hebben een grote betrokkenheid bij hun werk, het werkgebied en met elkaar. Ze werken hard aan vernieuwing en verduurzaming van hun woningbezit en aan een vitale en wendbare organisatie.

Ben jij een talentvolle medewerker die 2 tot 5 jaar relevante werkervaring heeft? Wil jij meebouwen aan klanttevredenheid? Dan zoeken wij jou!

Woonconsulent (28-36 uur/week)

De functie
Je werkt in een team van woonconsulenten, ieder met een eigen werkgebied. Als woonconsulent houdt je je bezig met de leefbaarheid in de wijken. Dit doe je in nauw overleg met een sociaal wijkbeheerder. Je bent o.a. verantwoordelijk voor sociaal beheer, bewonersparticipatie en communicatie met bewoners in het kader van sloop- en renovatieprojecten.  

Wat ga je doen?

 • je bemiddelt bij conflict- en overlastsituaties tussen huurders onderling of met Woningbedrijf Velsen;
 • je houdt je bezig met het aanpakken van woonfraude;
 • je voert overleg met bewonerscommissies in het kader van de overlegwet en overlegt met andere stakeholders (politie, gemeente e.d.);
 • je bent verantwoordelijk voor de vormgeving en uitvoering van de communicatie met bewoners rondom projecten en bijzondere situaties;
 • je  vertegenwoordigt Woningbedrijf Velsen in een aantal Verenigingen van Eigenaren;
 • bij projectmatige werkzaamheden coördineer je de activiteiten vanuit Woondiensten zoals overleg met de projectleider, bewonersbrieven maken, bijzondere situaties oplossen of het uitplaatsen van bewoners.

Wij vragen

Opleiding
HBO, WO
Ervaring
Starter (0-3 jaar), Ervaren (3-7 jaar)

Wat heb je in huis?

Woningbedrijf Velsen is een mooi bedrijf om bij te werken, maar past niet bij iedereen. Waarom? Bij ons tref je geen opgemaakt bed aan. Deze organisatie is werk-in-uitvoering. Daarom zoeken wij mensen die

 • zich met positieve energie willen inzetten voor het woonplezier van de huurders.
 • begripvol en geduldig zijn en daarbij tactvol en duidelijk verwachtingen managen, afspraken maken en grenzen aan kunnen geven.
 • aansluiting kunnen vinden bij de wortels van de bedrijfscultuur en tegelijkertijd iets aanvullen.
 • sterk in hun schoenen staan. Bevlogen professionals die hun vak verstaan, maar zich er niet in te verliezen.
 • zowel denker als doener zijn.
 • plezier hebben in het meebouwen aan deze prachtige organisatie.

 

Jouw profiel

 • Afgeronde HBO opleiding (b.v. sociaaljuridisch, SPH, Sociaal Maatschappelijk) of aantoonbaar verworven competenties;
 • 2-5 jaar werkervaring met soortgelijke of vergelijkbare werkzaamheden.
 • kennis van de wet- en regelgeving op volkshuisvestelijk gebied (b.v. op het gebied van projecten, juridische procedures bij overlast) is een pre;

Wij bieden

Salaris
€ 25.000 - € 55.000
Functiegroep
Woningbeheer, Wijkbeheer en Leefbaarheid
Contract
Vast
Dienstverband
Deeltijd 32-36 uur, Deeltijd 24-32 uur
Aantal uur
28-36 uur uur

Wat bieden wij jou?

Woningbedrijf Velsen biedt goede secundaire voorwaarden en vindt scholing en ontwikkeling van hun medewerkers belangrijk. De functie is ingeschaald in schaal H van de cao Woondiensten (tussen € 2.836,- en € 3.935,-  bruto per maand) en de standplaats is IJmuiden. In eerste instantie wordt je een jaarcontract aangeboden door Wb Velsen.

Contact

Steiger B verzorgt de werving en selectie. Eelko van Mastrigt, adviseur wonen bij Steiger B, ontvangt graag je motivatie en cv. Er is vooralsnog geen sluitingstermijn. Echter uiterlijk 20 juni zullen wij de eerste kandidaten gaan voorstellen aan Woningbedrijf Velsen. De eerste ronde gesprekken vindt plaats bij Steiger B in Amsterdam. Reageren kan via de solliciteerbutton op de website van Steiger B: https://bit.ly/2VKNg0W Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Eelko via 06 – 11 050 143

Over Steiger B

Bij Steiger B maken we er werk van de juiste professionals op de juiste plek te plaatsen. Voor organisaties in de maatschappelijke sector wonen fungeert Steiger B als een vertrouwde aanlegplaats. Omdat we die sector van binnenuit kennen, weten we wat er speelt en hebben we een groot netwerk. Dat maakt ons effectief en betrokken. Vandaar die B in onze naam. Naast werving en selectie, interimbemiddeling en detachering bieden we ook advies en projectondersteuning aan.

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen

Aanstelling
Opleiding