Werken bij een woningcorporatie

‘Medewerkers zijn tevreden en optimistisch over het werk’: dat staat in het Arbeidsmarktonderzoek Woningcorporaties 2019. Ruim 80 procent van de ondervraagde mensen is tevreden met zijn of haar baan. Wat houdt werken bij woningcorporaties precies in?

Mensen met passie

Over het algemeen zijn mensen die werken bij een woningcorporatie bevlogen mensen met een hart voor het vak. Corporaties houden zich bezig met betaalbare huurwoningen, waarin mensen wonen die om wat voor reden dan ook een beetje extra hulp nodig hebben. Zorgen voor een goed huis, in een fijne buurt, daar draait het om.

Een dag uit het leven van

Kitty
Wijkbeheerder

Jelmer
Woonadviseur

Raimondo
Wijkbeheerder

Voor elke expertise een functie

Er zijn veel verschillende functies bij een corporatie, zoals woonconsulent en wijkbeheerder, maar ook banen in strategie, advies, beleid of vastgoedbeheer. Lang niet iedereen werkt direct samen met huurders, maar iedereen draagt op zijn of haar eigen manier bij aan duurzaam en betaalbaar wonen in leefbare buurten en woonwijken. Dankzij die diversiteit aan functies is er plek voor veel soorten kennis en mensen met veel verschillende achtergronden.

Benieuwd welke vacatures er op dit moment openstaan?

Werken bij woningcorporaties: goede arbeidsvoorwaarden

Als je fulltime werkt bij een woningcorporatie, werk je normaal gesproken 36 uur per week. Dat wordt door veel medewerkers als erg prettig ervaren en maakt een goede balans mogelijk tussen werk en privé.

Corporatiemedewerkers werken vaak lang in deze sector, omdat het goed bevalt en het werk uitdagend is en blijft. De arbeidsvoorwaarden zijn goed en er is veel aandacht voor loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling. Zo is er onder andere voor alle corporatiemedewerkers een budget beschikbaar dat je kunt inzetten voor loopbaanontwikkeling.

Benieuwd naar de arbeidsvoorwaarden?

Scroll naar boven