Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Teamleider financiën

Werkgever
Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR)
Plaats
Rotterdam
Plaatsingsdatum
donderdag 3 januari 2019
Sluitingsdatum
zondag 3 februari 2019

Solliciteer direct

Functieomschrijving

‘Ben jij die communicatieve leider met oog voor mensen en het klankbord voor onze manager Bedrijfsvoering en de afdeling financiën’?

Wat ga je doen en hoe ziet je werkdag eruit?

Als meewerkend voorman/vrouw van het team financiën haal je het maximale uit de zeven medewerkers. Omdat wij een redelijk kleine corporatie zijn, is er ook behoefte aan vakkennis op detailniveau. Jij bent de centrale persoon binnen het team en de andere afdelingen binnen SOR.

Je bent onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering van de planning & control cyclus en het optimaal laten verlopen van de financiële werkprocessen. Je vindt het leuk om dagelijks samen de processen nog beter te krijgen. Je bent verantwoordelijk voor de jaarrekening en stelt de begroting op en je bent verantwoordelijk voor managementrapportages.

Wij vragen

Opleiding
HBO
Ervaring
Ervaren (3-7 jaar)

Wat vragen wij van jou?
Een afgeronde opleiding op Hbo-niveau is nodig om succesvol te kunnen zijn. Analytisch ben je sterk en je bent goed in staat zaken op papier te krijgen. Wij vinden het belangrijk dat je de juiste aandacht geeft aan de mensen op de afdeling, de regie pakt, recht door zee bent en dat je vooral veel plezier in je werk hebt, waar plaats is voor humor met een passie voor mensen.

Wij bieden

Salaris
€ 25.000 - € 55.000, > € 55.000
Functiegroep
Financieel/Administratief
Contract
Tijdelijk, Vast
Dienstverband
Voltijds 36-40 uur
Aantal uur
36 uur

Wat bieden wij jou?
We zijn een lerende en open organisatie waar eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. Een 36-urige werkweek en een jaarcontact met uitzicht op verlenging.

Een bruto maandsalaris tussen € 4.138,- en € 5.747,- (schaal L, CAO Woondiensten). Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals uitgebreide opleidingsmogelijkheden, reiskosten en een verplichte pensioenregeling.

Contractvoorstel en indiensttreding
We doen je een aanbod voor een jaar met uitzicht op verlenging. Een referentie-onderzoek (uiteraard na toestemming) maakt deel uit van de selectieprocedure. Daarnaast verlangen wij van jou een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en checken wij jouw diploma’s. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Contact

Solliciteren Hebben we jouw interesse gewekt? De wervingsprocedure wordt begeleid door Van Hezik Werving & Selectie – Interim. Als je vragen hebt over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen met Philipe van Hezik op 0643495666. Een motivatiebrief vinden wij net zo belangrijk als het curriculum vitae. Deze kun je sturen naar info@vanhezikenpartners.nl. Als de interesse wederzijds is, zal Philipe van Hezik een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Als de uitkomst hiervan voor beiden positief is, zal Philipe jouw persoonlijk profiel met SOR delen. Eerste kennismaking bij SOR Je komt bij SOR op gesprek en zijn benieuwd waar je goed in bent en wat je nog te leren hebt en of we bij elkaar passen. De gesprekspartners zijn de manager van de afdeling en de HR-manager. Tweede kennismaking bij SOR Je komt nog een keer bij SOR op gesprek omdat andere mensen je ook graag willen leren kennen en jij een goed beeld van ons krijgt voor een structurele wederzijdse samenwerking. De gesprekspartners zijn een toekomstige collega van de afdeling en de HR-manager. Ook de directeur-bestuurder vindt het belangrijk om kennis met je te maken.

Over Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR)

Werken bij SOR betekent werken bij een Rotterdamse woningcorporatie die al 30 jaar woonspecialist is voor ouderen. Ouderen helpen is wat ons drijft. Dat zit in ons. Dat vinden we leuk. De circa 75 medewerkers werken vanuit ons kantoor in het centrum van Rotterdam en vanuit de woongebouwen intensief samen met collega corporaties, zorgpartners, marktpartijen en gemeenten. Met een open, eerlijke en duidelijke manier van communiceren en een betrokken, warme en persoonlijke werkwijze. De menselijke maat is bij ons belangrijk en gaat hand in hand met de economische en financiële doelstellingen. SOR geeft medewerkers de ruimte om zich te ontwikkelen in hun werk en hun loopbaan. Wij bieden een prettige, informele werkomgeving met ruimte voor eigen inbreng en ondernemerschap.

Solliciteer direct