Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Medewerker bijzondere incasso

Werkgever
WoonInvest
Plaats
Voorburg
Plaatsingsdatum
dinsdag 24 april 2018
Sluitingsdatum
dinsdag 1 mei 2018

Solliciteer direct

Functieomschrijving

Zoek jij een nieuwe baan met veel klantcontact? Vind jij het een uitdaging om samen met huurders te zoeken naar oplossingen om hun huurachterstand op te lossen of in het kader van vroegsignalering structureel te voorkomen? Dan zoekt onze afdeling Financiën jou als medewerker bijzondere huurincasso!

 

Medewerker bijzondere incasso

(36 uur per week)

 

De medewerker bijzondere incasso richt zich zowel op het voorkomen van huurachterstanden als het verkleinen en oplossen van achterstanden. Je benadert in het kader van vroegsignalering proactief huurders met een (risico op of eerste) huurachterstand. Je hebt daarvoor continue contact met partners die in het veld van vroegsignalering actief zijn. Denk aan gemeenten, budgetcoaches, de Plangroep maar ook aan zorg- en welzijnspartijen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de incasso procedure voor reeds overgedragen vorderingen en voor de adequate realisatie van de afwikkeling van deurwaarderszaken c.q. innen van achterstallige huren. Uitgangspunt is om te zoeken naar oplossingen en huuruitzettingen te voorkomen. Je bent betrokken bij aanvragen tot huurverlaging en adviseert bijvoorbeeld bij bezwaren. Je levert input voor en bent indien nodig mede aanwezig bij zaken die bij de Huurcommissie komen.

 

Wij vragen

Opleiding
MBO, HBO
Ervaring
Ervaren (3-7 jaar), Zeer ervaren (>7 jaar)

Herken jij je in onderstaand profiel?...

Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding (met voorkeur richting sociaal juridisch), ervaring met het werken in een woningcorporatie en bij voorkeur ervaring met sociaal beheer en huurincasso. Je zoekt gemakkelijk contact met huurders met een betalingsachterstand en durft geldzaken bespreekbaar te maken. Je neemt initiatief, hebt inlevingsvermogen en zoekt verbinding met huurders. Je bent actief en creatief in het zoeken naar kansen en mogelijkheden maar staat tegelijkertijd stevig in je schoenen om huurders te wijzen op hun plicht om de huur te betalen, slecht nieuwsgesprekken te voeren en juridische procedures in te zetten. Je hebt een lange adem, bent vasthoudend en punctueel en zorgt ervoor dat je alle details van een afspraak en/of juridische procedure goed op orde hebt. Je hebt aantoonbare kennis van huurrecht en regels en procedures rondom huurincasso. Je hebt kennis van het sociale landschap op het gebied van schulden en minimum inkomens.

 

Omdat veel huurders tijdens kantoortijden lastiger te bereiken zijn, vind je het geen probleem om af en toe tussen 17.00 uur en 19.00 uur te werken. Dit mag ook vanuit huis.

 

 

 

 

Wij bieden

Salaris
€ 25.000 - € 55.000
Functiegroep
Financieel/Administratief
Contract
Tijdelijk, Vast
Dienstverband
Voltijds 36-40 uur, Deeltijd 32-36 uur
Aantal uur
36 uur

… Dan is dit ons aanbod

Wij bieden een veelzijdige en afwisselende functie met veel klantcontact en contacten met collega’s en externe partijen. Je ontvangt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. De functie is ingedeeld in schaal H volgens de CAO Woondiensten. WoonInvest heeft een prima pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Er is veel ruimte voor initiatief, opleidingen en persoonlijke ontwikkeling.

Contact

Interesse? Stuur je cv en motivatie voor 3 mei 2018 naar sollicitatie@wooninvest.nl De eerste gesprekken zijn gepland op 7 mei. Voor meer informatie bel naar Marcel Rog, manager financiën op telefoonnummer 070-30.11.100

Over WoonInvest

 

WoonInvest is een actieve woningcorporatie met circa 8.700 woningen in de regio Haaglanden.

WoonInvest is dé volkshuisvester in Leidschendam-Voorburg en is daarnaast ook actief in Den Haag.

Met ongeveer 75 medewerkers dragen we zorg voor goede en betaalbare huurwoningen. Daarnaast dragen we bij aan de leefbaarheid in onze woonomgevingen. Onze focus voor de komende jaren ligt op de betaalbaarheid van het wonen, op huisvesting van zorgbehoevenden en ouderen en op duurzaamheid. We hebben als kernwaarden ‘maatschappelijk betrokken’, ‘realistisch’ en ‘professioneel’. WoonInvest bevindt zich volop in de transitie van traditionele woningcorporatie naar moderne actieve organisatie met een heldere visie op haar rol in de samenleving. WoonInvest is actief in de regio Haaglanden.

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen