Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Manager financiën & ict

Werkgever
Woningstichting GoedeStede
Plaats
ALMERE
Plaatsingsdatum
maandag 30 september 2019
Sluitingsdatum
dinsdag 15 oktober 2019

Solliciteer direct

Functieomschrijving

De manager Financiën & ICT is verantwoordelijk voor de afdelingen Financiën & ICT en het secretariaat. De afdelingen bestaan samen uit circa 8 FTE. Hij/zij is verantwoordelijk voor het financieel beleid, ICT en de realisatie van de afdelingsdoelstellingen. De manager Financiën & ICT levert als MT-lid een bijdrage aan de ontwikkeling van missie, visie en strategisch beleid voor de gehele organisatie. De functie vraagt en verwacht dat je een hands-on mentaliteit hebt en als meewerkend voorman/vrouw de afdeling aanstuurt.

Resultaatgebieden

 1. Beleidsontwikkeling: is verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling op de vakgebieden Financiën en ICT en levert daarnaast een bijdrage aan de beleidsontwikkeling voor de gehele organisatie.

 2. Beleidsuitvoering: draagt zorg voor de uitvoering van het financieel beleid en het treasury beleid, onderhoudt de contacten met externe partijen zoals de accountant, de banken, AW en het WSW.

 3. Controle en evaluatie: interne controle (eerstelijns), automatisering en budgetbewaking voor de gehele organisatie, draagt zorg voor de informatievoorziening zoals maandrapportages, viermaandrapportages, jaarrekening en (meer)jarenbegroting. De externe controller draagt zorg voor een adequaat systeem van de administratieve organisatie.

 4. Management: ontwikkelt afdelingsbeleid en formuleert doelstellingen, stimuleert, begeleidt en coacht medewerkers in hun persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling en Is verantwoordelijk voor de besteding van de toegekende budgetten.

 5. Is verantwoordelijk voor het opstellen van het automatiserings- en informatiseringsbeleid en ziet toe op- de uitvoering ervan.

Wij vragen

Opleiding
HBO, WO
Ervaring
Zeer ervaren (>7 jaar)

GoedeStede is in beweging. Een nieuw ondernemingsplan en een relatief nieuw MT betekenen ook voor deze functie dat er volop dynamiek is. Van de manager wordt een enthousiaste, energieke en ondernemende houding verwacht.

De manager Financiën & ICT is een vakinhoudelijk adviseur voor de directeur, heeft een resultaatgerichte, hands-on manier van werken en geeft de medewerkers de ruimte om zich te ontwikkelen. Hij /zij is een goede netwerker en in staat relaties te onderhouden en uit te bouwen.
Naast inhoudelijke en sociale vaardigheden zijn we vooral ook op zoek naar een leuke collega met gevoel voor humor.

Verder beschik je over:

 • HBO+/ WO werk- en denkniveau met een financieel-economische achtergrond.

 • Kennis van en ruime ervaring met de gevraagde resultaatgebieden.

 • Kennis van en ruime ervaring met informatisering en digitalisering.

 • Een goed inzicht in (maatschappelijke) rendementsvraagstukken en je weet dit door te vertalen naar strategische plannen en consequenties voor de dagelijkse praktijk.

 • Leiderschap; je inspireert en motiveert medewerkers.

 • Visie; gericht op het uitzetten van de koers, maar je houdt daarbij wel rekening met alle verschillende stakeholders, zowel in- als extern.

 • Ruime ervaring met coachend leidinggeven.

Wij bieden

Salaris
> € 55.000
Functiegroep
Financieel/Administratief
Contract
Vast
Dienstverband
Deeltijd 32-36 uur
Aantal uur
32-36 uur uur

GoedeStede biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. De functie manager Financiën & ICT is ingeschaald in functieschaal O conform de cao woondiensten. Je krijgt een auto ter beschikking.

Contact

Voor meer informatie over deze vacature kun je bellen met de directeur-bestuurder Arjan Deutekom op 036-5395394. Als jij geïnteresseerd bent in deze vacature, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet voor 15 oktober aanstaande. Je kunt je cv en korte motivatiebrief sturen naar vacatures@goedestede.nl ter attentie van Coby Hofstede, P&O adviseur.

Over Woningstichting GoedeStede

GoedeStede is een ambitieuze, sociaal betrokken en financieel gezonde woningcorporatie in Almere die zich richt op het verhuren en beheren van betaalbare huurwoningen (circa 8500 VHE).
Onze huidige en toekomstige klanten zijn mensen met een bescheiden inkomen en kwetsbare doelgroepen die in Almere (willen) wonen. Wij zijn ons bewust van de verplichting die daarbij hoort om onze woningen als goed rentmeester te beheren. Dat betekent effectief en efficiënt ons werk doen. Wij willen dat goed wonen nu, morgen maar ook overmorgen mogelijk blijft. En daarom werken wij gedreven en met gezond verstand aan de volkshuisvestelijke opgaven in Almere.

GoedeStede heeft drie afdelingen: Woondiensten, Vastgoed en Financiën & ICT. Elk onderdeel wordt aangestuurd door een manager. Deze managers maken deel uit van het managementteam onder voorzitterschap van de directeur-bestuurder met de Raad van Commissarissen als toezichthoudend orgaan. Elke dag zetten onze ruim vijftig medewerkers zich in om de doelstellingen van de organisatie te realiseren. Voor meer informatie over de organisatie kun je terecht op de website www.goedestede.nl.

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen