Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Lid raad van commissarissen m/v op voordracht van de huurders

Werkgever
Woningstichting GoedeStede
Plaats
ALMERE
Plaatsingsdatum
dinsdag 8 januari 2019
Sluitingsdatum
donderdag 31 januari 2019

Solliciteer direct

Functieomschrijving

De Raad van Commissarissen houdt toezicht op het beleid en de uitvoering daarvan door het bestuur en op de algemene gang van zaken in de organisatie. Zij staat het bestuur met raad terzijde, richt zich naar het belang van de organisatie en laat zich leiden door de beginselen van good governance, zoals vastgelegd in de Governance Code voor woningcorporaties van 2015, de Woningwet en het BTIV. GoedeStede is lid van de brancheorganisatie Aedes. De Raad van Commissarissen is lid van de VTW. De Raad bestaat uit vijf leden en vergadert ten minste vier maal per jaar.

Wij vragen

Opleiding
HBO, WO, Gepromoveerd
Ervaring
Zeer ervaren (>7 jaar)
 • Als toezichthouder bent u onafhankelijk en onpartijdig.

 • U bent iemand met wijsheid en ervaring in het omgaan met bestuurlijke en  maatschappelijke vraagstukken.

 • U heeft oog voor de verschillende belangen.

 • U beschikt over analytisch en abstractievermogen, een kritische houding, en het vermogen grote verbanden te zien, u bent in staat toezicht te houden zonder ‘last of ruggespraak’ naar enige achterban.

 • U bent een sparringpartner voor de bestuurder.

 • U bent bekend met de maatschappelijke organisaties en politieke omgeving in het werkgebied van GoedeStede.

 • U heeft affiniteit met huurdersparticipatie, volkshuisvesting, duurzaamheid en de maatschappelijke rol van een woningcorporatie.

 • U heeft kennis van het publieke domein.

 • Een achtergrond op het gebied van HR is gewenst, omdat u deel uitmaakt van de remuneratiecommissie. 

 • U bent woonachtig in de regio Almere.

Wij bieden

Salaris
< € 25.000
Functiegroep
Directie/RvB/RvC
Contract
Vast
Dienstverband
Deeltijd <24 uur

Een aantrekkelijke toezichthoudende functie in een maatschappelijke organisatie. Voor deze functie ontvangt u jaarlijks een vergoeding, conform de honoreringscode commissarissen VTW. De Raad vergadert veelal in de avonduren.

Contact

Voor informatie over deze functie kunt u contact opnemen met de heer A.S.M. Deutekom, directeur-bestuurder, telefoonnummer 036-5395394. Uw reactie kunt u voor 31 januari 2019 richten aan: Woningstichting GoedeStede, ter attentie van de heer J.G. Schnitzler, Postbus 10088, 1301 AB Almere, onder vermelding van “sollicitatie Raad van Commissarissen”. Reageren per e-mail kan ook: vacatures@goedestede.nl. Informatie over GoedeStede alsmede een uitgebreide profielschets treft u op onze site www.goedestede.nl.

Over Woningstichting GoedeStede

Wij zijn een ondernemende, professionele en inventieve woningcorporatie. Wij werken gedreven en met gezond verstand aan de volkshuisvestelijke opgaven in Almere, de snelst groeiende stad van Nederland. GoedeStede heeft een heldere missie, gezonde ambities en concrete doelstellingen. Bij GoedeStede werken circa 50 enthousiaste medewerkers. De sfeer is informeel en de lijnen zijn kort. Voor onze klanten beheren wij 8000 woningen. Wij bieden betaalbare woningen aan mensen met een bescheiden inkomen.  

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen

 • Functiegroep: ICT
Dienstverband
Locatie
Opleiding