Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Junior belangenbehartiger

Werkgever
Aedes vereniging van woningcorporaties
Plaats
Den Haag
Plaatsingsdatum
dinsdag 13 augustus 2019
Sluitingsdatum
maandag 19 augustus 2019

Solliciteer direct

Functieomschrijving

 

Jij werkt als junior mee op het brede thema financien en stelsel. De  corporatiedossiers kennen vele facetten: van marktordeningsdiscussies over de positie en taken van corporaties, het toezicht op de sector, de financiële vormgeving van het stelsel via garanties, de financiering van betaalbare huurwoningen, investeringen in nieuwbouw en duurzaamheid, verantwoordings- en sturingsinformatie, waarderingsgrondslagen en fiscale componenten (VPB, verhuurderheffing, overdrachtsbelasting etc.).

 

Woningcorporaties maken doorlopend keuzes binnen de driehoek van voldoende aanbod (beschikbaarheid), de huurprijs (betaalbaarheid) en de kwaliteit van woningen. Een gezonde bedrijfsvoering is de basis van de financiële continuïteit van een corporatie. Het is niet vanzelfsprekend dat het huidige businessmodel van corporaties toekomstbestendig blijft. Enerzijds zit er een begrenzing op de hoogte van de huuropbrengsten, gezien de primaire doelgroep, anderzijds vergt het onderhouden en nieuwbouw van huurwoningen omvangrijke investeringen Ook de fiscale druk is de afgelopen jaren aanzienlijke opgelopen door de verhuurderheffing, VPB en ATAD. Kortom, corporaties staan voor  grote maatschappelijke opgaven en moeten daarbij slimme keuzes  maken tussen langetermijninvesteringen in betaalbaarheid, beschikbaarheid dan wel kwaliteit van hun woningvoorraad.


De resultaten van je werk hebben grote effecten op de leden en de verschillende stakeholders. Je maakt een goede inschatting van deze effecten en gaat strategisch om met de daaruit voortvloeiende belangen. Je houdt daartoe contacten met belangrijke spelers en partijen waaronder de toezichthouder (Aw) en WaarborgFonds Sociale Woningbouw (WSW), ministeries van BZK, EZK en Financiën en de politiek.

Maar ook met accountants, banken, treasurers en natuurlijk de individuele leden van Aedes.

Wij vragen

Opleiding
WO
Ervaring
Starter (0-3 jaar)

Je bent een analytisch sterke academicus. Bij voorkeur econoom/bedrijfseconoom. Idealiter heb je een paar jaar ervaring in een eerste (financiële) functie bij een corporatie of in een functie in de (semi-publieke) sector.

Verder ben je:

 

  • in staat om issues in de praktijk te vertalen naar sectorniveau en omgekeerd;

  • communicatief vaardig, durft stelling te nemen en weet dit te onderbouwen met steekhoudende argumenten.

Wij bieden

Salaris
€ 25.000 - € 55.000
Functiegroepen
Staf, Strategie en Beleid
Contract
Vast
Dienstverband
Deeltijd 32-36 uur
  • een bruto maandsalaris tussen 3.269 euro en 4.300 euro bij een 36-urige werkweek.

  • vergoeding voor al je reiskosten (NS-businesscard).

  • 27 vrije dagen op jaarbasis

  • actieve aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling

  • zeer gedreven collega’s met grote ambities

Contact

Informatie en Sollicitatie Aedes laat zich in deze procedure begeleiden door PolderBanen. Voor aanvullende informatie kun je bellen met Klaas Molenaar of Evi Gasseling op 073-8200955.

Over Aedes vereniging van woningcorporaties

Aedes is de branchevereniging van woningcorporaties. Zij maakt zich sterk voor de condities waaronder de aangesloten corporaties hun werk kunnen doen. Aedes geeft voorlichting en informatie en initieert onderzoek en productontwikkeling. Aedes is ook de werkgeversvereniging van de corporatiebranche waarin ruim 28.000 werknemers dagelijks werken aan goed, betaalbaar en duurzaam wonen.

De vereniging is gevestigd in Den Haag. Bij de organisatie zijn ca. 75 medewerkers werkzaam.

Solliciteer direct