Handleiding vacature plaatsen

Op WerkaanWonen plaats je eenvoudig jouw vacature. In enkele stappen staat je vacature online. In deze handleiding leggen we je uit hoe je een vacature plaatst. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier . 

Stap 1. Werkgeversaccount aanmaken of inloggen

Plaats je voor het eerst een vacature op de vernieuwde website van WerkaanWonen? Maak dan een nieuw werkgeversaccount aan door de velden in te vullen. Heb je al een account op WerkaanWonen? Log dan in met je gegevens op WerkaanWonen.

Waar moet je op letten?

De website van WerkaanWonen is vernieuwd. Hierdoor werken je oude inloggegevens niet meer op de vernieuwde omgeving. Heb je nog geen account op de vernieuwde website? Maak dan eenmalig een nieuw account aan op WerkaanWonen om jouw vacature te plaatsen.

Geef aan dat je een werkgever bent, zodat je toegang krijgt tot alle functionaliteiten.

Plaats je vacatures namens een woningcorporatie?  Geen probleem! Beantwoord de vraag ‘Ben je een jobposter?’ met Ja. Wij zullen de naam van jouw organisatie dan niet tonen boven de vacature. Maak een account aan per woningcorporatie waarvoor je vacatures plaatst. 

Stap 2. Vacature aanmaken

Nadat je een nieuw werkgevers account hebt aangemaakt of bent ingelogd krijg je toegang tot jouw persoonlijke dashboard. Klik op vacature plaatsen in het menu of op nieuwe vacature in het dashboard om een nieuwe vacature aan te maken.

Stap 2a. Vacaturedetails invullen

Vul bij de juiste velden informatie over de vacature in en de organisatie in. Kijk hier voor meer tips over het schrijven van een vacaturetekst. Als je alles hebt ingevuld, klik dan op vacature plaatsen.

Waar moet je op letten?

In de beschrijving kun je de vacaturetekst plaatsen. Met behulp van de opmaak velden maak je de vacature naar wens op:

Tip: Kopieer je de vacaturetekst uit een ander programma zoals microsoft wordt of een e-mailprogramma? Plaats de vacaturetekst dan in het veld ‘Tekst’ om te voorkomen dat de opmaak van het programma meegenomen wordt en de vacature niet in de juiste opmaak op WerkaanWonen wordt vertoond. Klik vervolgens op visueel om de tekst naar je wens op te maken. Denk hierbij aan tussenkoppen en vette/cursieve teksten.

Kies de belangrijkste benodigde vaardigheden en vul deze in door de vaardigheid (ongeveer 1-4 woorden) in te typen en vervolgens op enter te drukken. Deze vaardigheden worden uitgelicht in de vacature.

Naast het solliciteren via een e-mail adres en een externe link is het mogelijk om sollicitanten direct via WerkaanWonen te laten solliciteren. Dit maakt het voor sollicitanten nog gemakkelijker om te solliciteren en hierdoor houd jij alle informatie over de vacature en de kandidaat op een plek. Via een e-mail en in je persoonlijke dashboard word je op de hoogte gehouden van de nieuwste sollicitaties.

Begin de sollicitatie url altijd met https:// of http://

Vul naar wens een minimum een maximum salaris in dat de kandidaat gaat verdienen per uur, maand of jaar. Is een salaris niet van toepassing of nog onderhandelbaar, geef dit dan aan. Het minimum en maximum salaris kun je vervolgens overslaan.

Geef aan voor welke woningcorporatie de vacature is, indien je de vacature plaatst vanuit een andere organisatie.

Voeg een vierkant logo toe van de woningcorporatie waarvoor de vacature wordt vervuld.
Voer het adres in van de standplaats van de vacature. Geef hierbij zowel het adres, als de postcode op.

Stap 2b. Pakket & betalingen

Nadat alle velden zijn ingevuld word je doorgeleid naar de betaalpagina.

Plaats je voor het eerst een vacature? Kies dan een van de nieuwe pakketten. Je hebt de keuze uit een enkele (uitgelichte) plaatsing, of uit een strippenkaart waarmee je tegen gereduceerd tarief meerdere vacature kunt plaatsen.

Heb je reeds een strippenkaart aangeschaft en heb je nog resterende plaatsingen? Selecteer dan onder reeds gekochte pakketten deze strippenkaart. Hierdoor wordt automatisch 1 vacature van deze strippenkaart afgeschreven.

Stap 2c. Bevestiging

Plaats je voor het eerst een vacature? Vul dan op deze pagina eenmalig de facturatiegegevens van je organisatie in. Wanneer alle gegevens zijn ingevuld is de vacatureplaatsing afgerond en word je vacature direct als eerste op WerkaanWonen vertoond.  Indien je een nieuw pakket hebt aangeschaft krijgt je organisatie automatisch een factuur van je bestelling.

Stap 3. Vacature wijzigen

Wil je een vacature wijzigen? Navigeer in jouw persoonlijke dashboard naar beheer vacatures. Hier vind je een overzicht van alle vacatures. Druk op het potloodje om de vacature naar wens te wijzigen. Zorg er opnieuw voor dat alle velden zijn ingevuld. Klik vervolgens op vacature bijwerken en de aangepaste vacature staat direct op WerkaanWonen!

Waar moet je op letten?

Is de vacature vervuld, maar loopt de vacatureplaatsing op WerkaanWonen nog een tijdje door? Navigeer naar beheer vacature in jouw persoonlijke dashboard en klik op het rode prullenbakje om de vacature te verwijderen van WerkaanWonen. Let op: deze actie kun je niet ongedaan maken.

Hulp nodig bij het plaatsen van een vacature?

Scroll naar boven