Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Vastgoedstrateeg (senior adviseur strategie & beleid

Werkgever
Ymere
Plaats
Amsterdam
Plaatsingsdatum
vrijdag 14 september 2018
Sluitingsdatum
vrijdag 21 september 2018

Solliciteer direct

Functieomschrijving

Passie voor vastgoedsturing in een maatschappelijke context? Strategisch inzicht en resultaatgericht op zoek naar verbeteringen? Het maximale uit jezelf en je team willen halen? Solliciteer!


Functie: Vastgoedstrateeg – senior adviseur Strategie & Beleid
Referentienummer: 1070
Datum: 14 september
Afdeling: Strategie & Beleid
Uren: 36 uur per week
Standplaats: Amsterdam, Jollemanhof 21

Over Ymere


Woningcorporatie Ymere is actief in de Metropoolregio Amsterdam. Met ruim 900 betrokken medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor goede en betaalbare huisvesting. Wij zijn een speler van betekenis met meer dan 70.000 sociale huurwoningen in Amsterdam, Almere, Haarlem, Haarlemmermeer, Gooise Meren en Weesp.

Na de turbulente dynamiek van de afgelopen, hebben we in onze Strategie Ymere 2016+ opnieuw onze focus bepaald. We staan voor betaalbaar en goed wonen voor huishoudens met een bescheiden inkomen. De Metropoolregio Amsterdam heeft een enorme aantrekkingskracht op mensen en bedrijven. Onder druk van de markt dreigen grote delen van de regio onbetaalbaar te worden voor mensen met een lager inkomen. Voor Ymere is de opgave om te zorgen voor betaalbare en goede woningen in gemengde wijken, waar ook huishoudens met een bescheiden inkomen tevreden kunnen wonen.

 

Strategie & Beleid


Je komt te werken bij de afdeling Strategie & Beleid. De afdeling (15 fte) zet de meest effectieve route van Ymere uit naar goed en betaalbaar wonen in een solidaire en dynamische metropoolregio en legt dit voor aan de directieraad. Aan deze maatschappelijke opgave werken we samen als zelfstandige professionals, resultaatgericht en met oog voor onze huidige en toekomstige huurders. We werken vanuit verschillende disciplines die we combineren in drie teams, die thematisch werken aan onze opgaven.

 

We staan af en toe bewust stil: waar staan we nu? Doen we de juiste dingen? Wat is de volgende tussenstop op weg naar de bestemming van Ymere? Welke hobbels zijn er op de weg en welke kansen doen zich voor? Om die vragen te beantwoorden, brengen we continu omgeving, actualiteit en trends in kaart zodat we onze positie kunnen bepalen en Ymere waar nodig haar route kan aanpassen.

 

De route bepalen we samen met onze collega’s, huidige en toekomstige huurders en stakeholders. Op de route steken we grenzen over en leggen we slimme verbindingen tussen regio en stad, tussen centraal en lokaal, tussen binnen en buiten, tussen strategie en operatie, toekomst en dagelijkse praktijk. Dat doen we op een manier die het beste past: van tactieken uitwerken tot nieuwe producten ontwikkelen. Van perspectieven schetsen tot beleid maken en de implementatie borgen. Van gevraagd en ongevraagd onze directieraad adviseren tot het beïnvloeden van het maatschappelijk debat op lokaal, regionaal en nationaal niveau.

 

Jouw rol als vastgoedstrateeg

 

Als vastgoedstrateeg ben je een belangrijke sparringpartner voor de manager Strategie & Beleid en directieraad op het gebied van strategische vastgoedsturing. Je optimaliseert de integrale sturing, reikt kaders aan op strategische niveau en monitort middels een portefeuillereview de gewenste meerjarige ontwikkeling van onze vastgoedportefeuille. Je bent in staat om methodieken te ontwikkelen en in te zetten voor het monitoren, analyseren en adviseren over het realiseren van de portefeuillestrategie. Hierbij heb je oog voor de uitdagingen rondom betaalbaarheid, beschikbaarheid en duurzaamheid van onze woningvoorraad. Je analyseert de impact van ontwikkelingen in onze omgeving op onze vastgoedportefeuille en optimaliseert relevant (facet)beleid in het licht van onze ondernemingsstrategie.

 

Dit doe je in samenwerking met de processen Portefeuillevernieuwing, Vastgoedbeheer en Verhuur & Wonen. Je werkt nauw samen met onder andere de afdelingen Assetmanagement, Co-creatie en Strategisch Control. Je bent voor hen een belangrijke sparringpartner rondom de strategische vraagstukken gerelateerd aan onze portefeuille.

 

Je bent naast inhoudelijk adviseur ook regisseur van het team vastgoed binnen de afdeling. Dit team werkt aan de strategische antwoorden op de vraag hoe we ons vastgoed zo goed mogelijk inzetten, passend bij de Strategie Ymere 2016+. Je speelt zelf als aanvoerder mee in het team, bent projectleider van verschillende projecten en stuurt het team functioneel aan. Je hebt expliciet de taak om overzicht te houden en het team inhoudelijk te coachen. Samen met je collega-regisseurs werk je continue aan de verbetering en optimalisatie van de afdeling en teams.

Wij vragen

Opleiding
WO
Ervaring
Ervaren (3-7 jaar)

Wat we van je verwachten

 

  • Je bent inhoudelijk sterk, resultaatgericht en ondernemend, altijd op zoek naar het beste en het hoogst haalbare. Je kunt focus aanbrengen en hebt een passie voor vastgoed, duurzaamheid, volkshuisvesting en onze maatschappelijke opgave.

  • Je bent communicatief sterk, analytisch begaafd en kunt makkelijk schrijven. Je schakelt tussen abstracties en concrete opgaven en hebt ruime ervaring met vastgoedsturing bij een corporatie of belegger.

  • Je kunt verbinden, luisteren, beschikt over organisatiesensitiviteit en proceskwaliteit en bent in staat om verschillende perspectieven te belichten en belangen af te wegen. Je durft buiten de gebaande paden te werken en nieuwe perspectieven te verkennen.

  • Je kunt koers houden en hebt ervaring met het leidinggeven aan programma’s en projecten.

  • Je hebt een afgeronde relevante HBO/WO opleiding/denkniveau (bijvoorbeeld Master of Real Estate, Planologie of Management in the Built Environment)

Wij bieden

Salaris
> € 55.000
Functiegroep
Strategie en Beleid
Contract
Vast
Dienstverband
Voltijds 36-40 uur
Aantal uur
36 uur

Wij bieden jou

  • Een werkgever met een sterke maatschappelijke opdracht, de kans om echt verschil te maken en mooie inhoudelijke uitdagingen. Werken in een fantastisch team met veel ambitie, kwaliteiten, humor en de wil het maximale uit zichzelf en elkaar te halen.

  • Een marktconform salaris afhankelijk van werkervaring: maximaal €5.747,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (gewaardeerd op salarisschaal L, cao Woondiensten).

  • 218,6 vakantie-uren op fulltime basis en een uitstekende pensioenregeling. Een prachtige standplaats aan het IJ in Amsterdam, gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De mogelijkheid om flexibele uren, thuis en op de andere kantoren van Ymere te werken.

Een sterke focus op persoonlijke en teamontwikkeling met ruime opleidingsbudgetten en onze eigen Ymere Academy waar workshops, e-learnings en trainingen gevolgd kunnen

Contact

Meer weten of solliciteren? Herken jij je in dit profiel? Solliciteer dan nu: we gaan graag met je in gesprek. Je kunt reageren tot en met uiterlijk 21 september 2018. Als je nog vragen hebt over de inhoud van deze functie, kun je contact opnemen met Martijn Ubink, Manager Strategie & Beleid, via m.ubink@ymere.nl of 06 11 88 19 77. Of neem contact op met Lonneke van der Meijden, Adviseur HR&O, via l.vd.meijden@ymere.nl of 06 55 81 19 61 als je vragen hebt over het verloop van het proces. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Je solliciteert eenvoudig door je CV en motivatie te mailen naar sollicitaties@ymere.nl t.a.v. Lonneke van der Meijden, HR&O Adviseur. Vergeet niet in het onderwerp het referentienummer van de vacature vermelden. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Graag in de onderwerpregel het referentienummer van de vacature vermelden. Een pre-employment screening maakt onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. De vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Over Ymere

Over ons
Ymere is een woningcorporatie in de Metropoolregio Amsterdam (Amsterdam, Almere, Haarlem, Haarlemmermeer en Weesp). Wij hebben in deze regio meer dan 75.000 sociale huurwoningen voor mensen met een bescheiden inkomen. Ons streven is een solidaire en dynamische Metropoolregio Amsterdam. Daarom bieden wij betaalbare woningen aan, waar een diversiteit aan (toekomstige) huurders, tevreden wonen en graag willen samen leven. De organisatie is ingericht langs vier processen waarin de klant centraal staat: Verhuur en Wonen, Portefeuillevernieuwing, Vastgoedheer en Concerndiensten.

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen