Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Sociaal wijkbeheerder (1fte)

Werkgever
GroenWest
Plaats
Woerden
Plaatsingsdatum
woensdag 12 september 2018
Sluitingsdatum
woensdag 26 september 2018

Solliciteer direct

Functieomschrijving

Ben jij in staat snel situaties in te schatten en je handelen daarop in te stellen? Beheers jij technieken om in conflictsituaties te de-escaleren?

Als Wijkbeheerder ben je actief in de verschillende wijken en kernen van ons grote werkgebied in gemeente De Ronde Venen, Utrecht (Vleuten-De Meern), Woerden en Montfoort-Linschoten.

 

Via meldingen of eigen verbeteracties kom je terecht in diverse wooncomplexen, soms naar aanleiding van overlast tussen buren, een andere keer vanwege vervuiling. Als wijkbeheerder ben je zelfstandig werkend en actief in gesprek met onze huurders over hun woonomgeving, je signaleert knelpunten rondom kwetsbare huurders en zonodig spreek je bewoners aan op hun gedrag.

Er komen steeds meer huurders met een vorm van kwetsbaarheid of complexe problematiek in de woningen van GroenWest en de wijkbeheerder neemt hiervoor de tijd en ondersteunt deze groep huurders door de juiste weg te wijzen of grenzen aan te geven en toe te leiden naar hulp. Je bent in staat verbinding te maken en een huurder in beweging te brengen om goed huurderschap mogelijk te maken. Bewoners die zaken signaleren die stuk zijn verwijs je naar ons Klantencontactcentrum. Ook bij vragen over schoonmaak, tuinonderhoud, het complex of de buurt sta je klaar. Je werkt heel nauw samen met de Woonconsulenten uit ons team en ondersteunt hen bij leefbaarheidskwesties, bij overlast en woonfraude. Ook ga je op huisbezoek bij onze huurders, de ene keer zelfstandig, de andere keer samen met collega’s van huurincasso en/of Woonconsulenten om over problemen en oplossingen te spreken. De wijkbeheerder is een ‘mensen-mens’, heeft talent voor communiceren en samenwerken  en bouwt duurzame relaties op met de bewoners van onze complexen (de ‘ambassadeurs’ van het complex of de straat). Verder werk je nauw en actief samen met netwerkpartners op uitvoerend niveau in de wijk, zoals mensen van de gemeente (gemeentewerf en BOA’s), wijkagenten, hulpverleners, bewonerscommissies en andere betrokkenen in de wijken. Met hen organiseer je ontmoetingen door middel van een wijkschouw of ‘Kom aan tafel’ bijeenkomsten.

Wij vragen

Opleiding
VMBO, MBO
Ervaring
Ervaren (3-7 jaar)
  • (V)MBO niveau 2-opleiding met aanvullende vakopleiding en een ruime mate van extra aanvullende kennisopbouw en ervaring dan wel een MBO niveau 3-opleiding.
  • Je hebt brede mensenkennis en goede contactuele eigenschappen, je stapt makkelijk op mensen af en maakt knelpunten bespreekbaar
  • Je kunt zelfstandig werken, neemt makkelijk initiatief en bent oplossingsgericht
  • Je bent flexibel en kan goed samenwerken
  • Je kunt variëren in gespreksvoering, van vriendelijk en dienstverlenend tot confronterende en begrenzende gesprekken
  • Je hebt overtuigingskracht en bent assertief: afspraken maken vormt een belangrijk onderdeel van de functie
  • Je hebt een werkwijze die past binnen onze kernwaarden: Slim, Open, Effectief en Samen
  • Je beschikt over rijbewijs B
  • Je bent bereid om ook buiten kantooruren te werken
  • Je bent van onbesproken gedrag. Tijdens de sollicitatieprocedure wordt om een verklaring omtrent gedrag gevraagd

Wij bieden

Salaris
€ 25.000 - € 55.000
Functiegroep
Woningbeheer, Wijkbeheer en Leefbaarheid
Contract
Tijdelijk
Dienstverband
Voltijds 36-40 uur
Aantal uur
36 uur

We bieden je een werkomgeving met gedreven collega’s in een organisatie die zich ontwikkelt.

We bieden een tijdelijke aanstelling voor een jaar. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal € 3.174,- bruto per maand voor een fulltime functie (schaal F, CAO Woondiensten). Een assessment kan deel uitmaken van de selectie procedure.

Contact

Voor verdere informatie omtrent de vacature kun je bellen met Hilmar Hakvoort, Teammanager Verhuur en verkoop. Het telefoon nummer is 088-0129000. Je kunt reageren t/m 26 september.

Over GroenWest

GroenWest is een actieve, maatschappelijk betrokken woningcorporatie met circa 12.000 woningen die haar klanten een thuis wil bieden in het Groene Hart van de Randstad. GroenWest is een organisatie volop in beweging. GroenWest wil haar taken als sociale volkshuisvester in het Groene Hart optimaal uitvoeren en haar beschikbare middelen maximaal kunnen inzetten voor de volkshuisvesting.

.

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen