Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Proces- en informatieanalist

Werkgever
Vereniging Sociale Verhuurders Haaglanden
Plaats
Zoetermeer
Plaatsingsdatum
dinsdag 12 maart 2019
Sluitingsdatum
maandag 1 april 2019

Solliciteer direct

Functieomschrijving

Proces- en informatieanalist
28-36 uur

Ben jij gek op cijfers, heb je een sterke affiniteit met automatisering en digitalisering en kan jij adviseren over procesveranderingen die de dienstverlening van SVH verbeteren? Dan is de baan van proces- en informatieanalist bij SVH echt iets voor jou!

Binnen Sociale Verhuurders Haaglanden (SVH) werken de 15 corporaties die in de regio Haaglanden gevestigd en werkzaam zijn, beleidsmatig samen. Het team van SVH bestaat uit 10 medewerkers. SVH geeft uitvoering aan de woonruimteverdeling (Woonnet-Haaglanden) en treedt op regionaal niveau op als belangenbehartiger voor haar leden.

Jouw werkzaamheden
Als proces- en informatieanalist ben je proceseigenaar van de processen woonruimteverdeling en belangen behartigen. Jij doet voorstellen om de processen te optimaliseren en risico’s te minimaliseren. Daarnaast verzorg je de managementinformatie en rapporteer jij de voortgang ten aanzien van de regionale prestatieafspraken. Je werkt daarvoor in Power BI. Ook ben je medeverantwoordelijk voor de optimalisatie van de automatisering. Jij draagt in belangrijke mate bij aan het verbeteren van onze dienstverlening aan de corporaties en de woningzoekenden.

Jouw werkzaamheden bestaan onder meer uit

 • Het analyseren van de processen, informatie- en gegevensstromen en informatiebehoeften om zo knelpunten en verbetermogelijkheden te inventariseren.
 • Het proactief adviseren over verbeteringen in de bedrijfsvoering. Dit doe je door het meten, optimaliseren en (her)inrichten van onze bedrijfsprocessen.
 • Procesbeschrijvingen actueel en volledig houden.
 • Toezien op dat processen op een juiste manier worden toegepast.
 • Actief de samenwerking opzoeken met collega’s, corporaties en de leveranciers van de automatisering ten behoeve van doorontwikkeling van processen en automatisering.
 • Uitvragen en verwerken van informatie ten behoeve van rapportages.
 • Het maken van rapportages in Power BI ten aanzien van de voortgang van de regionale prestatieafspraken.
 • Uitvoeren van periodieke en eenmalige systeemaanpassingen.
 • Het ophalen van wensen van klanten (corporaties, woningzoekenden en gemeenten) door onderzoek, uit overleg of door (zelf) georganiseerde projectgroepen.
 • Het adviseren van klanten (corporaties, woningzoekenden en gemeenten) over het gebruik en de rapportages in Power BI.
 • Tenslotte heb je affiniteit met financiën en ben je in staat om de begroting, financiële rapportages en jaarrekening te controleren.

Wij vragen

Opleiding
HBO, WO
Ervaring
Ervaren (3-7 jaar)

Het profiel

 • Je beschikt over wo- of hbo- werk- en -denkniveau en bent ervaren op het gebied van bedrijfsinformatica, bedrijfskunde of informatiemanagement.
 • Problemen analyseren en het leggen van verbanden zijn jou niet onbekend. Je bijt je hier graag in vast en komt met diverse oplossingsscenario’s en maakt concrete vertaalslagen.
 • Je hebt bedrijfskundig inzicht en affiniteit met ICT, je begrijpt managementvraagstukken en lost deze op vanuit een multidisciplinaire benadering.
 • Je bent in staat de belangen van stakeholders binnen en buiten de organisatie tegen elkaar af te wegen en de juiste keuzes te maken.
 • Je bent omgevings- en maatschappelijk bewust, volgt (externe) ontwikkelingen en benut deze voor jouw functie.
 • Je beschikt over een hoge mate van accuratesse, die is vereist bij het analyseren en verwerken van informatie en het geven van daarop gebaseerde adviezen.
 • Je verwoordt ideeën, voorstellen en informatie-uitwisseling schriftelijk en mondeling op een heldere manier.

Wij bieden

Salaris
€ 25.000 - € 55.000, > € 55.000
Functiegroep
ICT
Contract
Vast
Dienstverband
Deeltijd 24-32 uur
Aantal uur
28-36 uur

Het aanbod
Je ontvangt een salaris van minimaal € 3.836,- en maximaal € 5.185,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. De functie is ingedeeld in schaal K volgens het handboek functie-indeling Woondiensten. SVH kent goede aanvullende arbeidsvoorwaarden, zoals onder andere een reiskostenregeling en een loopbaanontwikkelingsbudget.

Informatie en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteren kan tot 1 april 2019 via het online sollicitatieformulier. Je reactie wordt verwerkt door Vacaturepro van wie je ook de ontvangstbevestiging en andere correspondentie ontvangt.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Jozefine Hoft, bestuurssecretaris, via telefoonnummer 06 – 12 99 16 70 of 079 - 30 30 000. Voor meer informatie kan je kijken op www.socialeverhuurdershaaglanden.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen