Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Proactieve senior persvoorlichter/ communicatieadviseur

Werkgever
Aedes vereniging van woningcorporaties
Plaats
Den Haag
Plaatsingsdatum
vrijdag 5 april 2019
Sluitingsdatum
zaterdag 20 april 2019

Solliciteer direct

Functieomschrijving

Of het nu gaat om media aandacht voor een nieuwe app om brandveiligheid van woningen in kaart te brengen, een initiatief om woningen versneld aardgasvrij te krijgen, een krachtige lobby in Den Haag of Europa voor gunstige juridische voorwaarden voor sociale huisvesting of aandacht voor de uitkomsten van een onderzoek naar de aanpak van schulden in huishoudens. Er komt veel kijken bij ‘goed en betaalbaar wonen’ en dus is de rol van Aedes breed.

Er liggen nog veel uitdagingen op het versterken van de positie van Aedes via een proactieve persbenadering en communicatiestrategie. Deze veranderende en kennisrijke omgeving, vraagt om een wendbaar en klantgericht communicatie team met een net zo bewegelijke persvoorlichter.

Daarom is Aedes voor de afdeling Communicatie op zoek naar een proactieve Senior Persvoorlichter/Communicatieadviseur, die in staat is de organisatie te helpen meer aan te sluiten bij de behoefte van leden en de maatschappelijke vraagstukken waar corporaties een rol bij vervullen. En over de hele linie helder en krachtig te communiceren.

 

Wie zijn we?

Branchevereniging Aedes behartigt de belangen van -300 woningcorporaties in Nederland. Woningcorporaties zorgen voor goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Ze beheren 2,4 miljoen huurwoningen in Nederland, waarin 4 miljoen mensen wonen. Daarnaast bouwen ze woningen, dragen bij aan leefbare buurten, wijken en regio’s en investeren in duurzaamheid.

 

Aedes zorgt ervoor dat deze corporaties en samenwerkingspartners hun werk optimaal kunnen doen. We geven voorlichting en initiëren onderzoek en productontwikkeling. Ook zijn we de werkgeversvereniging van de corporatiebranche waar 28.000 mensen werken.

 

Wie werken bij ons?

Bij Aedes werken ruim 70 mensen. Belangenbehartiging en sectorontwikkeling is de kern van ons werk. Er werken vooral specialisten die op hoog abstractieniveau kunnen denken. Mensen die weten hoe de feiten en de wetgeving in elkaar zitten, en nadenken hoe corporaties het best hun doelstelling kunnen waarmaken en hoe de (huur)woningmarkt beter zou kunnen functioneren.

 

De afdeling Communicatie

De afdeling communicatie is verantwoordelijk voor de profilering en positionering van de woningcorporaties en van Aedes. En voor de in- en externe communicatie, inclusief de persvoorlichting. De afdeling bouwt samen met corporaties aan de reputatie van de sector en aan de versterking en vernieuwing van de communicatiefunctie van Aedes.

 

Communicatieadviseurs adviseren over strategische onderwerpen (bijvoorbeeld huurbeleid, legitimatie, huisvesting van bijzondere doelgroepen en cultuur en gedrag) en ondersteunen samen met de redacteuren/content-specialisten projecten op het gebied van belangenbehartiging, verenigingszaken en kennis/sectorontwikkeling.

 

De website biedt aan leden en stakeholders dagelijkse informatie over belangenbehartiging, vak- en achtergrondinformatie en handreikingen/tools voor de leden. Daarnaast wil het een platform zijn voor netwerken en informatie-uitwisseling. In Aedes-Magazine, tijdschrift voor stakeholders en leden, publiceren we on- en offline over de achtergronden en discussies in de corporatiesector.

 

Wie zoeken wij?

We zoeken een senior persvoorlichter/communicatieadviseur voor 32 uur per week die ‘outside-in’ denkt. Je bent bekend met de klant- (of beter gezegd leden-) reis en weet hoe je de interne onderwerpen moet framen binnen de behoeften van de doelgroep en algemeen publiek. Samen met je collega’s versterk je de persvoorlichting van Aedes en weet je op onze dossiers een proactieve communicatie- en/of persaanpak op te stellen en op verrassende wijze media-aandacht te realiseren.

 

Je bent een 'stevige' sparringpartner voor onze inhoudelijke specialisten op onze dossiers en bepaalt samen met hen de beste communicatieaanpak. Jij zorgt ervoor dat de juiste mensen met de juiste boodschap/content via de juiste middelen worden bereikt. Of het nu gaat om media aandacht genereren voor de lobbyboodschap of aandacht genereren voor de ontwikkelingen en vernieuwingen binnen de corporatiesector: je weet beweging te creëren en bij te dragen aan de gewenste beeldvorming van de sector. Je reageert niet alleen op het nieuws wat op ons af komt. Maar je bent in staat om onze eigen onderwerpen om te zetten naar heldere en aansprekende kernboodschappen en frames, voor de media en/of voor de leden en stakeholders van Aedes. Je analyseert vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken en brengt kansen en risico’s in beeld. Je weet dit door te vertalen naar een pro-actieve communicatiestrategie en –campagne, incl. media-aanpak, woordvoeringslijnen en Q&A’s. Je beantwoordt persvragen, en weet deze in de beantwoording te koppelen aan onze strategische agenda.

 

Je begeleidt de bestuursvoorzitter van Aedes bij media-optredens en bereidt deze met hem voor. Ook draai je mee in onze piketdienst (1x per 3 weken). Je onderhoudt actief het netwerk met de media. Ook ben je actief en zichtbaar in het communicatienetwerk van communicatie-professionals bij corporaties en wissel je informatie en woordvoeringslijnen uit.

Wij vragen

Opleiding
HBO, WO
Ervaring
Ervaren (3-7 jaar), Zeer ervaren (>7 jaar)

Je hebt een afgeronde WO/HBO-opleiding Communicatie met minimaal 5 tot 8 jaar ervaring op het gebied van persvoorlichting én sr. communicatie-advies. Je bent een gedreven communicatieprofessional met passie voor het (woordvoerders)vak en je bent op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen hierin. Je weet vlekkeloos vanuit de waan van de dag te schakelen naar de langere termijn en de strategische dossiers. Je weet heldere en compacte communicatieplannen op te stellen en te implementeren, samen met je collega’s van de afdeling communicatie (adviseurs en redacteuren/contentspecialisten). Je bent een stevige gesprekspartner voor de inhoudelijke specialisten, management en bestuursvoorzitter. Je bent proactief en weet out-of the box te denken. Je bent energiek, analytisch en overtuigend, je hebt een helicopterview. Je hebt een positief-kritische blik en werkt binnen de doelstellingen van de belangenvereniging. Ervaring met brancheorganisaties en/of woningcorporaties is een pré. Aantoonbare ervaring in het werken in een politiek-bestuurlijke georiënteerde organisatie is een must.

Wij bieden

Salaris
> € 55.000
Functiegroepen
Staf, Strategie en Beleid
Contract
Vast
Dienstverband
Deeltijd 32-36 uur
Aantal uur
32 uur per week uur

Wij bieden in eerste instantie een aanstelling voor 1 jaar met een vooruitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris ligt tussen 4.341 en 5.712 euro per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week.

Samenwerking, performance en een goede sfeer staan voorop bij Aedes. Daarbij bieden we actieve aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling, en krijg je alle ruimte om initiatieven te nemen. Om je carrière gericht vorm te geven, kun je bij Aedes kiezen uit een breed aanbod van opleidingen en coaching trajecten.

Contact

Aedes laat zich in deze procedure extern begeleiden door women-at-work. We raden je aan om eerst telefonisch te verkennen of deze functie bij jou past. Je wordt van harte uitgenodigd om contact op te nemen met Jessica Brukx van women-at-work (m/v). Zij is bereikbaar via (06) 44 80 23 33 of jessica@women-at-work.nl. Een pre-employment screening maakt onderdeel uit van de procedure.

Over Aedes vereniging van woningcorporaties

Aedes is de branchevereniging van woningcorporaties. Zij maakt zich sterk voor de condities waaronder de aangesloten corporaties hun werk kunnen doen. Aedes geeft voorlichting en informatie en initieert onderzoek en productontwikkeling. Aedes is ook de werkgeversvereniging van de corporatiebranche waarin ruim 28.000 werknemers dagelijks werken aan goed, betaalbaar en duurzaam wonen.

De vereniging is gevestigd in Den Haag. Bij de organisatie zijn ca. 75 medewerkers werkzaam.

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen