Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Persvoorlichter/woordvoerder

Werkgever
Aedes vereniging van woningcorporaties
Plaats
Den Haag
Plaatsingsdatum
vrijdag 4 mei 2018
Sluitingsdatum
zaterdag 26 mei 2018

Solliciteer direct

Functieomschrijving

We zoeken een ervaren persvoorlichter/senior communicatie-adviseur voor 24 uur per week. Samen met de collega’s van persvoorlichting en strategisch communicatie advies versterk je de persvoorlichting van Aedes en weet je op onze strategische dossiers een proactieve communicatie-aanpak op te stellen. Je bent in staat om complexe materie om te zetten naar heldere en aansprekende kernboodschappen en frames, voor de media en voor de leden en stakeholders van Aedes. Je analyseert vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken en brengt kansen en risico’s in beeld. Je weet dit door te vertalen naar een pro-actieve communicatiestrategie, media-aanpak, woordvoeringslijnen en Q&A’s.

Je beantwoordt persvragen, en weet deze in de beantwoording te koppelen aan onze strategische agenda. Je begeleidt de bestuursvoorzitter van Aedes bij media-optredens en bereidt deze met hem voor. Ook draai je mee in onze piketdienst (1x per 3 weken). Je onderhoudt actief het netwerk met de media. Ook ben je actief en zichtbaar in het communicatienetwerk van communicatieprofessionals en wisselt informatie en woordvoeringslijnen uit.

Wij vragen

Opleiding
HBO, WO
Ervaring
Ervaren (3-7 jaar), Zeer ervaren (>7 jaar)

Je hebt een afgeronde WO/HBO-opleiding Communicatie met minimaal 5 tot 8 jaar ervaring op het gebied van persvoorlichting én sr. communicatie-advies. Je bent een gedreven communicatieprofessional met passie voor het (woordvoerders)vak en je bent op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen hierin. Je weet vlekkeloos vanuit de waan van de dag te schakelen naar de langere termijn en de strategische dossiers. Je weet heldere en compacte communicatieplannen op te stellen en te implementeren, samen met je collega’s van de afdeling communicatie (adviseurs en redacteuren-contentspecialisten).  Je bent een stevige gesprekspartner voor de inhoudelijke specialisten, management en bestuursvoorzitter. Je bent proactief en weet out-of the box te denken. Je bent energiek, analytisch en overtuigend, je hebt een helicopterview. Je hebt een positief-kritische blik en werkt binnen de doelstellingen van de belangenvereniging.  Ervaring met brancheorganisaties en/of woningcorporaties is een pré. Aantoonbare ervaring in het werken in een politiek-bestuurlijke georiënteerde organisatie is een must.

Wij bieden

Salaris
> € 55.000
Functiegroepen
Staf, Strategie en Beleid
Contract
Vast
Dienstverband
Deeltijd 24-32 uur, Deeltijd <24 uur
Aantal uur
24 uur

Wij bieden in eerste instantie een aanstelling voor 1 jaar met een vooruitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris ligt tussen 4.225 en 5.559 euro per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week.

Samenwerking, performance en een goede sfeer staan voorop bij Aedes. Daarbij bieden we actieve aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling, en krijg je alle ruimte om initiatieven te nemen. Om je carrière gericht vorm te geven, kun je bij Aedes kiezen uit een breed aanbod van opleidingen en coaching trajecten. Zo bieden wij de randvoorwaarden voor jouw succes.

Contact

Aedes laat zich in deze procedure begeleiden door OnlyHuman. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anouk Bolier en Marjam Glastra 070-3022020 en/of per mail via anouk.bolier@onlyhuman.nl of marjam.glastra@onlyhuman.nl

Over Aedes vereniging van woningcorporaties

Aedes is de branchevereniging van woningcorporaties. Zij maakt zich sterk voor de condities waaronder de aangesloten corporaties hun werk kunnen doen. Aedes geeft voorlichting en informatie en initieert onderzoek en productontwikkeling. Aedes is ook de werkgeversvereniging van de corporatiebranche waarin ruim 28.000 werknemers dagelijks werken aan goed, betaalbaar en duurzaam wonen.

De vereniging is gevestigd in Den Haag. Bij de organisatie zijn ca. 80 medewerkers werkzaam.

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen