Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Opzichter

Werkgever
Staedion
Plaats
Den Haag
Plaatsingsdatum
donderdag 11 juli 2019
Sluitingsdatum
woensdag 31 juli 2019

Solliciteer direct

Functieomschrijving

Bij Staedion zijn we voortdurend bezig om de kwaliteit van onze 36.000 woningen op niveau te brengen en te houden, van monumenten tot nieuwbouwcomplexen. Hierbij spelen duurzaamheid en alternatieve energiebronnen steeds grotere rollen. Als opzichter lever je een belangrijke bijdrage aan deze missie, door toezicht te houden op het (nieuw)bouw- en renovatieproces. Dat betekent dat je vaak op pad bent met bouwers en bewoners. Maar ook op kantoor ben je geregeld nodig, bijvoorbeeld om mee te denken over de aanpak van toekomstige projecten.

 

Een typische werkdag
Vandaag begin je bij een woningcomplex in de Vogelwijk dat uitgebreid wordt gerenoveerd. De eerste technische uitdagingen zijn in de proefstrang opgelost. Ook heb je samen met de aannemer de planning aangepast, zodat alle fases beter op elkaar aansluiten.

Eerst koffie met de uitvoerder. Jullie vertrekken naar het juiste huisnummer: drie appartementen staan op punt van oplevering. Dit regelen jullie samen, in het bijzijn van de bewoners en de bewonersconsulent van Staedion. Deze laatste beantwoordt vragen van de huurders, bijvoorbeeld hoe we omgaan met beschadigingen of wanneer de ongeriefsvergoeding op hun rekening staat. Jij legt uit hoe het nieuwe ventilatiesysteem werkt, maar ook hoe ze de nieuwe kozijnen het beste kunnen onderhouden. Mankeert er iets? Dan maak je notities en zorg je dat het binnen tien werkdagen wordt opgelost. Nog even een krabbel onder het opleverrapport, en dan krijgt de bewoner z’n nieuwe sleutels overhandigd.

Je maakt een rondje over de steiger om het voeg- en schilderwerk te controleren – morgen wordt het bovenste deel afgebroken, nu kun je er nog goed bij. Dat ziet er allemaal pico bello uit. Je bent de inspecties net aan het terugkoppelen naar de projectleider, als je wordt aangeschoten door een bezorgde bewoonster. Je loopt mee naar haar appartement, biedt een luisterend oor en beantwoordt haar vragen zo goed mogelijk. Fijn, ze is weer gerustgesteld.

Je sluit je dag af op kantoor om vast wat dingen voor te bereiden. Bij een complex dat binnenkort wordt opgeknapt, ga je morgen een ‘warme opname’ maken. Hierbij bepaal je samen met de aannemer of en hoe de begrote werkzaamheden moeten worden uitgevoerd om onze basiskwaliteit te kunnen garanderen. Ook vertel je bewoners wat zij vooraf zelf moeten regelen, denk aan vensterbanken leeghalen en spullen opbergen. De uitvoerder zal uitleggen welke maatregelen we nemen om de inboedel te beschermen en maakt foto’s van het interieur, om discussies naderhand tot een minimum te beperken. Voor nu zit je dag erop. Tot morgen!

Wij vragen

Opleiding
MBO
Ervaring
Ervaren (3-7 jaar)

Jouw beslissingen maken de stad
Als opzichter bij Staedion bouw je letterlijk en figuurlijk mee aan het welzijn van Den Haag. Je houdt toezicht op het bouwproces en koppelt je bevindingen intern terug aan de projectleider of bewonersconsulent, maar schuift ook aan bij overleggen om je inbreng te geven. Ook bij projecten die nog in uitvoering moeten gaan. Je denkt dan mee over hoe processen of werkzaamheden beter zouden kunnen. In je werk controleer en besluit je onder andere:

• wat er moet gebeuren om een (nieuwbouw)woning, aanvullend op het bestek en de tekeningen, te laten voldoen aan het eisenprogramma van Staedion;
• of woningen voldoende gereed zijn om bewoners vanuit een wisselwoning terug te laten keren;
• wanneer en hoe we ingrijpen om planningen te halen of bij te sturen;
• hoe we handelen in het geval van calamiteiten of andere onvoorziene omstandigheden;
• of uitvoerende partijen zich aan de gemaakte afspraken houden, maar ook aan de eisen van bouwregelgeving en arbeidsomstandigheden.

Dit heb je nodig
• Opzichterservaring in renovatie en/of nieuwbouwprojecten.
• Een afgeronde mbo+ opleiding, in de richting bouwkunde.
• Teamgeest. Veel partijen zijn afhankelijk van jouw oordeel, zoals onze bewoners en de aannemer. Daar houd je rekening mee.
• Technische kennis. Je weet hoe woningen (ongeveer) in elkaar zitten, waar potentiële zwakke plekken zitten en hoe nieuwbouwprojecten of verbouwingen worden uitgevoerd.

Wij bieden

Salaris
€ 25.000 - € 55.000
Functiegroep
Woningbeheer, Wijkbeheer en Leefbaarheid
Contract
Vast
Dienstverband
Deeltijd 32-36 uur
Aantal uur
36 uur uur

Dit krijg je ervoor terug
• Een salaris tussen de € 2.992,- en € 3.685,- op basis van een 36-urige werkweek
• Een jaarcontract, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd als het goed gaat
• Een team dat altijd voor je klaarstaat voor steun en advies
• Een eigen opleidingsbudget en een werkweek van 36 uur
• Een werkplek in hartje Den Haag, tegenover het Centraal Station

Over Staedion

Staedion: samen thuis
Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuren we ruim 36.000 woningen en 6.300 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag. Ons hoger doel is dat we ‘een eigen thuis bereikbaar maken met onze bewoners’, met als gewaagd doel dat al onze bewoners zich in 2020 thuis voelen.

We vinden het belangrijk om te weten wat er speelt bij onze bewoners en willen hun invloed op ons werk vergroten. Met ‘onze bewoners’ doelen we op onze huidige en toekomstige bewoners. Dat is soms weleens lastig, in tijden waarin keuzes gemaakt moeten worden. Maar we geloven dat we bewoners actief kunnen betrekken bij onze projecten en dat we onze keuzes kunnen uitleggen. Het werken aan een fijne woonomgeving doen we immers samen.

Interesse?
Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten? Bel dan met Maarten Lindeboom, manager projecten: 06 22 9265 34. Direct solliciteren kan ook, via de knop hieronder.

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen