Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Medior / senior beleidsadviseur / lobbyist woningmarkt bij ivbn

Werkgever
IVBN
Plaats
Den Haag
Plaatsingsdatum
vrijdag 12 oktober 2018

Solliciteer direct

Functieomschrijving

Als senior of medior beleidsadviseur volg je zelfstandig ontwikkelingen rondom de woningmarkt (en in  het bijzonder huurwoningen) vanuit een institutionele/professionele beleggersoptiek (radar-functie). Je voorziet IVBN-werkgroepen, het bestuur, collega’s en de directeur van relevante informatie over die ontwikkelingen (signaalfunctie). Hierbij hoort ook het voorbereiden en verslag doen van vergaderingen van de IVBN werkgroep Woningen, de werkgroep Zorgvastgoed, het Platform Techniek en het Platform CFO’s (secretaris-functie). Uiteraard ga je de actiepunten uitwerken. Als senior onderhoud je voor IVBN lobby-contacten met de (landelijke) politiek en met de grootste gemeenten. Belangrijk onderdeel is de communicatie over de rol en de bijdragen van onze leden aan het beter functioneren van de lokale woningmarkt. Je voert overleg en (mail-) correspondentie met andere, voor IVBN relevante organisaties (zoals o.a. Aedes, Vastgoed Belang, NEPROM, Bouwend NL, VGM NL, VEH, NVM, Planbureau voor de Leefomgeving en de Woonbond) en met het ministerie van BZK, provincies en grotere steden. Je behartigt daarbij de belangen van de leden en bereidt standpunten en visies van IVBN adequaat voor. Zo nodig zet je uiteenlopende projecten op en/of voer je (eenvoudig) onderzoek uit of begeleidt onderzoek van derden.

Wij vragen

Opleiding
HBO, WO
Ervaring
Ervaren (3-7 jaar), Zeer ervaren (>7 jaar)

De ideale kandidaat is enthousiast, communicatief vaardig en kan goed informatie beheren en verwerken. Je hebt een aantal jaren relevante werkervaring bij een corporatie, een vastgoedbelegger of -manager, een overheid, een brancheorganisatie of een adviesbureau. Je hebt ervaring met belangenbehartiging, en/of het brede dossier van de (huur-)woning(en)markt. Daarnaast zien wij graag het volgende in je terug:

 • een universitaire of HBO studie; bij voorkeur in vastgoed, planologie of geografie;
 • affiniteit met en interesse in vastgoedbeleggingen en meer specifiek huurwoningen;
 • belangstelling voor beleidsmatige processen en affiniteit met belangenbehartiging;
 • een generalistische instelling met een brede maatschappelijke en politieke belangstelling;
 • een representatieve en sociaal vaardige houding;
 • zeer goede communicatieve vaardigheden (zowel in woord als op schrift)
 • analytisch vermogen; je kunt goed werken met cijfers (en dus met MS Excel);
 • een zelfstandige, initiatiefrijke en creatieve houding;
 • geduld en vasthoudendheid; je kunt in een klein team opereren;

Wij bieden

Salaris
€ 25.000 - € 55.000, > € 55.000
Functiegroep
Strategie en Beleid
Contract
Vast
Dienstverband
Voltijds 36-40 uur
Aantal uur
36-40 uur

Werken bij IVBN betekent werken bij dé belangenbehartigingsorganisatie voor institutionele en professionele vastgoedbeleggers. Wij bieden je een interessante en uitdagende functie en:

 • een goede werksfeer in teamverband; veel ruimte voor eigen ontwikkeling;
 • veel uitdaging in een professionele omgeving in een interessante branche;
 • goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (30 dagen per jaar vrij, 8% vakantiegeld; pensioenregeling op basis van beschikbare premie (zonder eigen bijdrage)
 • maandsalaris senior beleidsadviseur bij 40 uur en op 100% niveau presteren is maximaal € 5400; inschaling in principe vanaf 70% daarvan (circa € 3780);  voor een medior maximaal € 3950.

Contact

Heb jij interesse in deze uitdaging? Solliciteren kan bij Frank van Blokland via 070- 3000 371 of f.vanblokland@ivbn.nl Benieuwd naar onze activiteiten? Klik verder op www.ivbn.nl.

Over IVBN

Doel van IVBN is het bevorderen van een evenwichtig investeringsklimaat voor vastgoed en een goede marktwerking, met name in Nederland. Dat doen we door het bevorderen van de professionaliteit, transparantie, integriteit, innovatie en het stimuleren van verduurzaming en hergebruik van het bestaande vastgoed voorraad. We benadrukken de grote maatschappelijke betekenis van beleggen in vastgoed om in te wonen en te werken. Door te fungeren als gesprekspartner voor overheden, toezichthouders, en andere partijen praten wij mee over het ontwikkelen en het functioneren van steden.

Solliciteer direct