Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Medewerker service center

Werkgever
Woonkracht10
Plaats
Zwijndrecht
Plaatsingsdatum
vrijdag 30 november 2018
Sluitingsdatum
donderdag 13 december 2018

Solliciteer direct

Functieomschrijving

Ons Service Center is voor onze klanten het eerste aanspreekpunt. En levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het woongenot van onze klanten. Je bent in deze functie, letterlijk en figuurlijk, het gezicht van Woonkracht10.

Als medewerker Service Center ben je de regisseur van het klantcontact. Je beantwoordt voornamelijk inkomende telefonische vragen over bijvoorbeeld huurcontracten, betalingen, reparatieverzoeken en vragen over de wijk waarin onze klant woont. Je kunt goed luisteren, je bent geïnteresseerd in wat er leeft bij de klant en gaat op zoek naar de vraag achter de vraag. Je bent er voor de klant. 80% Van de gestelde vragen handel je zelfstandig af, bij de overige vragen ben je eigenaar van de klantvraag. Daarom bewaak je nauwkeurig de gemaakte afspraken met de collega’s van de andere afdelingen. Je bent verantwoordelijk voor een goede vastlegging van het klantcontact. Onvolkomenheden in de dienstverlening en/of informatievoorziening worden door jou opgepakt, zodat we als organisatie continu verbeteren. Je toont initiatief en daadkracht. Naast het hebben van grotendeels telefonische klantcontacten, verricht je ook administratieve werkzaamheden die voortvloeien uit het contact met klanten en beman je af en toe onze ontvangstbalie.

Wij vragen

Opleiding
MBO
Ervaring
Ervaren (3-7 jaar)

Jij hebt inlevingsvermogen en bent betrokken bij onze klant. Je bent creatief, denkt in mogelijkheden en bent resultaatgericht. Jíj geeft onze klant die wow-ervaring! Je geniet van de onvoorspelbaarheid die een Service Center kent en kunt goed omgaan met de piekbelasting die zo kenmerkend is voor deze functie. Ook ben je een snelle denker, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van je dienstverlening. Jouw spreek- en schrijfvaardigheid Nederlands is vanzelfsprekend goed. Je hebt kennis van en ervaring met automatische gegevensverwerking en bestandsbeheer. Kortom: je bent hét vrolijke, enthousiaste aanspreekpunt voor onze klant, je gaat voor een 9+-ervaring en dus diegene waarnaar Woonkracht10 op zoek is! Je hebt een afgeronde mbo-opleiding.

Wij bieden

Salaris
€ 25.000 - € 55.000
Functiegroep
Ondersteunende diensten
Contract
Vast
Dienstverband
Deeltijd 32-36 uur
Aantal uur
32-36 uur uur

Woonkracht10 is een ambitieus en energiek bedrijf. Als medewerker krijg je bij Woonkracht10 de kans om je te ontwikkelen en de ruimte om verantwoordelijkheid en initiatieven te nemen. Naast training-on-the-job, stimuleren wij jouw ontwikkeling door het volgen van opleidingen. De inschaling van deze fulltime functie is passend bij de kandidaat met de juiste ervaring, kennis en competenties. De cao Woondiensten met loonschaal F, is van toepassing. Woonkracht10 biedt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst aan voor de periode van een jaar. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en navraag bij referenties, maken deel uit van de procedure bij indiensttreding.

Contact

Rob Kooijman, teamleider Service Center 078 620 2000

Over Woonkracht10

Klanten van Woonkracht10 rekenen op je. Want Woonkracht10 Geeft Thuis. We bieden aan ruim 11.500 huishoudens een goede, betaalbare woning in een nette buurt in de regio Drechtsteden. Vandaag en in de toekomst. We zijn betrokken, verbindend, ondernemend en klantgericht en vinden de tevredenheid van onze klanten zeer belangrijk. Ons streven is om bij de beste woningcorporaties van Nederland te horen met enthousiaste klanten en medewerkers.

Woonkracht10 is volop in beweging. We hebben de ambitie om tot de betere corporaties van Nederland te behoren. Dit komt tot uitdrukking in diverse plannen om onze dienstverlening naar een hoger plan te trekken. Onze focus ligt op een enthousiaste klant.Dit willen we bereiken door het bieden van een goede betaalbare woning in een schone, veilige en nette buurt waar het prettig wonen is.

Daarnaast nemen we onze verantwoordelijkheid in het realiseren van woongenot heel serieus. Hierbij zoeken we steeds naar de balans tussen onze sociaal-maatschappelijke rol en het zakelijk rendement.  

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen