Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Manager wonen

Werkgever
Ymere
Plaats
Amsterdam
Plaatsingsdatum
vrijdag 30 november 2018
Sluitingsdatum
vrijdag 7 december 2018

Solliciteer direct

Functieomschrijving

Ymere is op zoek naar een Manager Wonen

Waarom wij jou nodig hebben?
Ymere is een echte pionier als het gaat om sociale huurwoningen. We zijn vanaf 1852 al actief in de uitdagende Metropoolregio Amsterdam én zijn de grootste woningbouwcorporatie van Nederland met ongeveer 70.000 sociale huurwoningen en meer dan 900 collega’s. Hier zijn wij natuurlijk trots op. We werken hard om ervoor te zorgen dat er in de Metropoolregio Amsterdam ook voor huurders met een bescheiden inkomen een plek blijft om te wonen. Dit is nogal een opgave en daar kunnen we jouw enthousiaste inzet en ervaring per direct goed bij gebruiken.

Wat je gaat doen?
Binnen Verhuur & Wonen is ‘Wonen’ gericht op de lokale verankering van de dienstverlening aan bewoners vanuit Ymere in het toegewezen werkgebied (verdeeld over 6 gebieden). Binnen Wonen is de verantwoordelijkheid neergelegd voor begeleiding van de huurder bij woningbezichtiging en aanvaarding, alsmede het opzeggen van de woning. Daarnaast wordt binnen Wonen invulling gegeven aan het collectief sociaal beheer inzake bewonersparticipatie, vergroten van het woongenot, de leefbaarheid in het werkgebied en de invulling van de Groot Eigenaarrol (VVE). Vanuit andere teams (Verhuur, Verhuurservice, Huurservice en Woningservice) wordt vanuit het eigen verantwoordelijkheidsgebied het verhuurproces en het beheer van de individuele klant ondersteund. Dit ga je als Manager Wonen doen;

 • De uitdaging van de manager Wonen is gelegen in het integreren van de verantwoordelijkheden binnen het team, maar ook het borgen van de aansluiting en samenhang met de bijdragen/verantwoordelijkheden binnen Verhuur & Wonen als geheel.
 • Om de lokale verankering te realiseren wordt intensief samengewerkt met externe stakeholders, waarbij jij samen met de Regiomanager invulling geeft aan het stakeholdermanagement.
 • Je geeft afhankelijk van het werkgebied sturing aan ca. 15 - 30 medewerkers.
 • Je geeft vanuit jouw rol/positie sturing aan de beoogde verandering van ‘Verhuur & Wonen’ met aandacht voor de implementatie en borging binnen hun eigen team.
 • Je werkt via de methodiek van lean en continu verbeteren.

Wij vragen

Opleiding
HBO
Ervaring
Ervaren (3-7 jaar), Zeer ervaren (>7 jaar)

Jij brengt mee
Jouw leidinggevende en managementkwaliteiten sluiten aan op de visie van Ymere, zoals het versterken van zelfregie binnen het team en bij individuele medewerkers (resultaatgericht leidinggeven).
Verder vragen wij;

 • HBO/WO werk- en denkniveau met kennis van de toegewezen bijdragen en processen binnen Wonen en de samenhang daarin binnen het gehele proces van dienstverlening aan klanten/bewoners.
 • Inzicht in de strategie van Ymere en het kunnen vertalen daarvan naar de bijdragen van het eigen team op tactisch en operationeel niveau via operationele processen en plannen gericht op verbetering en optimalisatie.
 • Dat je in staat bent om sturing te geven aan het beoogde veranderproces met betrokkenheid, draagvlak en acceptatie in het team.
 • Verbindende kwaliteiten, zowel intern gericht op het optimaliseren van de dienstverlening vanuit klantperspectief en aansluitend op de specifieke omstandigheden en behoeften binnen het eigen werkgebied (lokaal) met de ambities en strategie van Ymere (centraal).
 • Netwerker op lokaal niveau gericht op het samen met de regiomanager maken van prestatieafspraken met gemeenten en geven van invulling aan de samenwerking met lokale partijen over het gezamenlijk aanpakken van leefbaarheidsvraagstukken in brede zin.

Wij bieden

Salaris
> € 55.000
Functiegroep
Verhuur en Verkoop
Contract
Vast
Dienstverband
Voltijds 36-40 uur, Deeltijd 32-36 uur

Wat jij van ons kunt verwachten?
Een uitdagende baan en tegelijkertijd betekenisvol werk bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Wij bieden jou het volgende;

 • Salarisindicatie maximaal € 5.747 bruto per maand, afhankelijk van je ervaring exclusief vakantietoeslag op basis van 36 uur per week (gewaardeerd in schaal L CAO Woondiensten).
 • Jaarlijks individueel bonussysteem bij excellent presteren.
 • Een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder mogelijkheid tot deelname aan collectieve zorgverzekering.
 • Op basis van een 36-urige werkweek krijg je per jaar 218,6 vakantie uren.
 • Je ontvangt een tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer.
 • Een aantrekkelijke werkomgeving; standplaats in Amsterdam naast het IJ, makkelijk bereikbaar met het OV, per auto en op de fiets.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Daarnaast vinden we jouw persoonlijke groei en ontwikkeling erg belangrijk. Je krijgt hiervoor een jaarlijks opleidingsbudget dat je kunt inzetten voor trainingen of zelfs een extra studie. We verwachten van jou dat jij je inzet op persoonlijke ontwikkeling.


Enthousiast?
Herken jij je in bovenstaand profiel? Solliciteer dan nu en wordt Manager Wonen bij Ymere. Je kunt solliciteren tot en met 7 december 2018 via sollicitaties@ymere.nl onder vermelding van 1124 - Manager Wonen.


Houd er rekening mee dat op 14 december 2018 de eerste gespreksronde wordt gepland.

Als je nog vragen hebt over de inhoud van deze functie, kun je contact opnemen met Eric van Kaam, telefonisch of via WhatsApp 06 – 55824779.

Een Pre-employment screening maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Graag in de onderwerp-regel het referentienummer van de vacature vermelden.
Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Eric van Kaam, telefonisch of via WhatsApp 06 – 55824779.

Over Ymere

Over ons
Ymere is een woningcorporatie in de Metropoolregio Amsterdam (Amsterdam, Almere, Haarlem, Haarlemmermeer en Weesp). Wij hebben in deze regio meer dan 75.000 sociale huurwoningen voor mensen met een bescheiden inkomen. Ons streven is een solidaire en dynamische Metropoolregio Amsterdam. Daarom bieden wij betaalbare woningen aan, waar een diversiteit aan (toekomstige) huurders, tevreden wonen en graag willen samen leven. De organisatie is ingericht langs vier processen waarin de klant centraal staat: Verhuur en Wonen, Portefeuillevernieuwing, Vastgoedheer en Concerndiensten.

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen