Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Manager thuisteam (36 uur)

Werkgever
Staedion
Plaats
Den Haag
Plaatsingsdatum
maandag 3 juni 2019
Sluitingsdatum
maandag 17 juni 2019

Solliciteer direct

Functieomschrijving

Hou je van de diversiteit van de stad en kun je mensen bij elkaar brengen? Als manager Thuisteam zorg je voor een optimale leefbaarheid in stadsdeel Centrum – ‘jouw’ wijk. Door samen te werken met andere afdelingen, maar ook met de gemeente en leveranciers, draag je op een constructieve manier bij aan het thuisgevoel van onze bewoners.

 

Een typische werkdag 
‘Een typische werkdag’? In jouw functie bestaat die niet, want je doet elke dag iets anders. Dat is het mooie aan je baan. Vandaag begin je om acht uur op kantoor. Je bekijkt je mail en bepaalt de prioriteiten. Na een kop thee vertrek je richting het wekelijkse MT-overleg met je collega-managers van Klantenservice, Verhuur en de andere drie Thuisteams, en de directeur Woonservice. Een belangrijke bijeenkomst, want samen geven jullie leiding aan ruim 150 medewerkers. Jullie brengen elkaar op de hoogte van lopende zaken.

 

Er volgt een bespreking over een groot onderhoudsproject in Mariahoeve: de kozijnen, keukens, badkamers en toiletten van 200 appartementen worden vervangen. Je bent eindverantwoordelijk voor alles wat de bewoners aangaat. Ze moeten tijdelijk hun woning uit, dus daar komt veel communicatie bij kijken. De aannemer loopt iets achter op schema. Toch zet de projectleider behoorlijke druk op de planning. Aan jou de taak om de balans te bewaken, en de menselijke en technische aspecten van het project aan elkaar te knopen: ja, Staedion is gebrand op een (kosten)efficiënte aanpak, maar de bewoners staan centraal – no matter what.

 

Na de lunch zit je om tafel met je eigen Thuisteam. Zo’n vijftien mensen totaal: van complexbeheerders die de leefbaarheid in de complexen controleren tot bewonersconsulenten die nieuwe leefbaarheidsprojecten afstemmen met de gemeente en leveranciers. Jullie bespreken een heftige overlastzaak tussen twee buren. Gaan we ertussen zitten of kiezen we een kant? Je adviseert over een gezamenlijke aanpak en maakt afspraken over de taakverdeling.

 

Een mail vanuit de afdeling Stook- en Servicekosten: Staedion is verwikkeld in een financiële kwestie met een bewonerscommissie en deze collega heeft je hulp nodig. Net als de andere MT-leden, beheer je (naast je managementtaken) een portefeuille waarvan jij ‘proceseigenaar’ bent. Dat betekent dat je binnen de directie Woonservice aanspreekpunt bent voor – in jouw geval – alles rondom het thema Incasso. Bijvoorbeeld als de betaling van een externe partij niet soepel verloopt. Je mailt terug om een afspraak in te plannen, zodat jullie deze zaak snel kunnen doornemen.

 

Tot slot heb je een meeting met de stadsdeeldirecteur van de gemeente Den Haag. Jullie beheren dezelfde regio, en komen regelmatig bij elkaar om leefbaarheidsprojecten uit jullie gebied te bespreken. Je legt uit dat we graag een groenstrook willen aanleggen bij een complex in het Oude Centrum, maar daar zullen wel wat stoeptegels voor moeten wijken. Uiteraard wil je Staedion goed vertegenwoordigen, daarom ben je voorbereid. Je licht de plannen uitgebreid toe. En met succes: we krijgen toestemming om deze voorziening in de openbare ruimte te plaatsen. Jullie stemmen de budgetten af en bedanken elkaar. Klaar voor vandaag!

 

Jouw beslissingen maken de stad
Als manager Thuisteam bij Staedion bouw je mee aan Den Haag. Aan de fysieke leefomgeving, maar vooral ook aan de sociale structuren binnen de stad. Jouw ingrepen zorgen ervoor dat de bewoners goed geïnformeerd en tevreden blijven. Je beslist onder andere (mede) over:

 

• Communicatie met bewoners bij kleine en grote leefbaarheidsverbeteringen aan de woningcomplexen van Staedion.

• Project-, ontwikkel- en uitvoeringsbesluiten. Hoe kun je collega’s van andere afdelingen het beste bij elkaar brengen, om zo op één lijn te blijven?
• De inkoop van diensten die aan servicekosten gerelateerd zijn, denk aan schoonmaak of groenonderhoud. Dit zijn onderwerpen die je met de bewoners bespreekt.

Wij vragen

Opleiding
HBO, WO
Ervaring
Ervaren (3-7 jaar)

Dit heb je nodig
• Hbo- of wo-niveau.
• Minimaal vijf jaar werkervaring in een leidinggevende functie.
• Managementkwaliteiten. Je geeft leiding aan zowel praktisch als theoretisch ingestelde medewerkers.
• Creativiteit. Om jouw stukje Den Haag leefbaar te houden, moet je soms met creatieve oplossingen komen. Als het moet, durf je buiten de kaders te gaan – mits goed onderbouwd.
• Uitstekende social skills. Je maakt makkelijk contact met uiteenlopende doelgroepen en kunt mensen goed inschatten.
• IJzersterke communicatievaardigheden. Zowel gesproken als op papier.
• Affiniteit met de diversiteit van een stad: allerlei soorten mensen, allerlei soorten uitdagingen.
• Een positieve instelling. Je krijgt een hoop op je bord: leuke en minder leuke zaken. In alle gevallen blijf je vriendelijk, en zoek je constructief naar een oplossing.
• Een helikopterview. Bij complexe vraagstukken waarin meerdere disciplines samenkomen, ben jij de centrale vraagbaak.

Wij bieden

Salaris
> € 55.000
Functiegroep
Woningbeheer, Wijkbeheer en Leefbaarheid
Contract
Vast
Dienstverband
Deeltijd 32-36 uur
Aantal uur
36 uur

Dit krijg je ervoor terug
• Een salaris tussen de € 4.138,- en € 5.747,- op basis van een 36-urige werkweek
• Eerst een jaarcontract, bij een positieve evaluatie volgt een vaste aanstelling
• Een eigen opleidingsbudget en de mogelijkheid om vier dagen te werken
• Een werkplek in hartje Den Haag, tegenover het Centraal Station

Contact

Interesse? Ben je enthousiast geworden, of wil je meer weten? Bel dan Fatiha Ifkiran, HR-adviseur: 06 10 119 662.

Over Staedion

Staedion: samen thuis
Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuren we ruim 36.000 woningen en 6.300 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag. Ons hoger doel is dat we ‘een eigen thuis bereikbaar maken met onze bewoners’, met als gewaagd doel dat al onze bewoners zich in 2020 thuis voelen.

 

We vinden het belangrijk om te weten wat er speelt bij onze bewoners en willen hun invloed op ons werk vergroten. Met ‘onze bewoners’ doelen we op onze huidige en toekomstige bewoners. Dat is soms weleens lastig, in tijden waarin keuzes gemaakt moeten worden. Maar we geloven dat we bewoners actief kunnen betrekken bij onze projecten en dat we onze keuzes kunnen uitleggen. Het werken aan een fijne woonomgeving doen we immers samen.

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen

Aanstelling
Opleiding