Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Manager digitalisering & informatievoorziening

Werkgever
AVOP
Plaats
AMSTERDAM
Plaatsingsdatum
dinsdag 8 mei 2018

Solliciteer direct

Functieomschrijving

 Innovatieve leider die de nieuwe rol van afdeling D&I vormgeeft 

  

Wat ga je doen?

Rochdale heeft van digitalisering en gebruik van data belangrijke speerpunten gemaakt in de koers van de organisatie. Vandaar dat de transitie in gang gezet is om de traditionele ICT beheerafdeling om te vormen naar de afdeling Digitalisering & Informatievoorziening. De afdeling wordt daarvoor opnieuw ingericht en het team fors uitgebreid; de eerste stappen hiervoor zijn reeds gezet. De nieuwe manager D&I zal de aanjager zijn om deze veranderslag verder vorm te geven.

De belangrijkste taken zijn: 

 • Realiseren van de transitie van de afdeling ICT naar de beoogde afdeling Digitalisering & Informatievoorziening
 • Vormt samen met afdeling en business een strategie voor digitalisering en informatievoorziening en realiseert deze
 • Is trekker in introduceren van innovatieve toepassingen van informatie en technologie
 • Is sparringpartner van management en bestuur op de onderwerpen digitalisering en informatievoorziening
 • Is strategisch gesprekspartner voor leveranciers en ketenpartners van Rochdale
 • Leidinggevende van de afdeling Digitalisering & Informatievoorziening

Wat is de bredere context?

Rochdale herkent de mogelijkheden die digitalisering voor haar organisatie biedt. Inzet van digitale technologie en slim gebruik van data kan bijdragen aan het efficiënter laten werken van processen, het besturen van de organisatie en het verbeteren van het contact met huurders en samenwerkingspartners.

De nieuw vormgegeven afdeling D&I dient daarvoor de slag te maken van verantwoordelijkheid voor de techniek naar verantwoordelijkheid voor het optimaal ondersteunen van de organisatie met informatie en technologie. Van gericht op beheer en projecten naar gericht op strategie, beleid, beheer, projecten, vernieuwing én innovatie. Van reagerend op vragen vanuit de organisatie naar actief kansen en mogelijkheden verkennen en werken vanuit een duidelijke agenda.

Wij vragen

Opleiding
WO
Ervaring
Zeer ervaren (>7 jaar)

Wie zoeken wij?

 • Academisch werk- en denkniveau; studierichting Informatica, Bedrijfskunde of vergelijk-baar;
 • Duidelijke visie op digitalisering en informatievoorziening
 • Bewezen vernieuwend en innovatief; houdt zich op de hoogte van relevante ontwikkelingen aangaande Digitalisering & Informatievoorziening. Sterk in vertalen van de nieuwste ontwikkelingen naar kansen en mogelijkheden voor Rochdale
 • Kijkt over de grenzen van zijn/haar eigen vakgebied heen en is een strategisch adviseur en stevige sparringpartner voor de Raad van Bestuur, het management en de rest van de organisatie;
 • Bewezen track record in ICT beheer én digitale transformatie
 • Stevige managementervaring, ervaring met het realiseren van een verandering van een traditionele ICT beheerafdeling naar een afdeling Digitalisering & Informatievoorziening. Weet de afdeling naar een hoger plan tillen (professionaliseringsslag), is daarbij koerszettend en kaderscheppend.
 • Ervaren leidinggevende, stimuleert en inspireert, weet een nieuw team te bouwen en heeft daarbij aandacht voor zowel team als persoonlijke ontwikkeling
 • Relationeel sterk, een verbinder; binnen de eigen afdeling, de rest van de organisatie en relevante externe stakeholders

Wij bieden

Salaris
> € 55.000
Functiegroep
ICT
Contract
Vast
Dienstverband
Deeltijd 32-36 uur

Wat vind je bij Rochdale?

 • Interessante en uitdagende opdracht; het realiseren van een transitie op het gebied van Digitalisering & Informatievoorziening
 • Ruimte om een nieuwe afdeling en team op te bouwen
 • Aanjagersrol als het gaat om innovatie aangaande Digitalisering & Informatievoorziening
 • Eindverantwoordelijke functie met de mogelijkheid om impact te hebben op organisatieniveau als het gaat om de ontwikkeling van de dienstverlening van Rochdale
 • MT functie, rapporterend aan de Raad van Bestuur
 • Veel ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling
 • Prettige sfeer, een organisatie met betrokken en gemotiveerde collega’s, frisse energie van nieuw management
 • Werkzaam bij een maatschappelijk zinvolle organisatie, waarin tevens een bijdrage kan worden geleverd aangaande duurzaamheid
 • Hoofdstedelijke dynamiek, bijdragen aan de ontwikkeling van Amsterdam in samenwerking met andere stakeholders
 • Op de fiets naar het werk en een werkplek met fenomenaal uitzicht over de stad
 • 36 urige werkweek, met goede secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. pensioen)

 

Wie is Rochdale?

Rochdale zorgt ervoor dat mensen met een laag inkomen kunnen wonen in Amsterdam, Zaanstad, Purmerend, Diemen en Landsmeer. Met betaalbare woningen van goede kwaliteit bieden wij ruim 80.000 mensen een thuis. Binnen deze inkomensgroep zijn zij er voor iedereen; bijvoorbeeld voor gezinnen, ouderen, jongeren en kwetsbare groepen. 

Zorgen voor voldoende woningen is onze belangrijkste opgave voor de komende jaren. En Rochdale vindt dat gemengde wijken – wijken waar rijk en arm naast elkaar wonen – bijdragen aan de woonkwaliteit in stad en regio. 

Om dit waar te maken werkt Rochdale aan een wendbare organisatie, met medewerkers die meer verantwoordelijkheid en regelruimte krijgen om zaken meteen en goed op te lossen. Daarbij zijn de waarden van de oprichters hun drijfveer: ze zijn aanspreekbaar, doen hun werk met aandacht en nemen daarvoor hun verantwoordelijkheid.

 

Vragen en solliciteren?

Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Stefan Heinis, telefoon: 020-6155456. Bij interesse verzoeken wij je om uiterlijk 26 mei jouw curriculum vitae en motivatie te sturen aan: recruitment@avop.nl. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

 

Contact

Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Stefan Heinis, telefoon: 020-6155456. Bij interesse verzoeken wij je om uiterlijk 26 mei jouw curriculum vitae en motivatie te sturen aan: recruitment@avop.nl. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Over AVOP

AVOP is een succesvol en groeiend adviesbureau dat mensen en organisaties in beweging brengt. Wij verbinden mensen en organisaties zodat zij elkaar versterken en samen groeien.

Wij werken samen met u aan oplossingen die uw organisatie helpen haar doelen te bereiken. Daarbij bekijken we vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken en inzichten; denk aan veranderkunde, psychologie en bedrijfskunde. Nieuwsgierigheid drijft ons daarbij.

Met gerichte interventies mobiliseren wij het zelflerend vermogen en de krachten die schuilen in uw organisatie.

Wij bewegen mensen om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het behalen van de afgesproken doelstellingen én voor de eigen ontwikkeling.

Dit doen wij door mensen bewust te maken van de organisatiedoelen, inzicht te vergroten in persoonlijke waarden, doelen en competenties. Het in lijn brengen van deze persoonlijke doelen en de organisatiedoelstellingen is wat ons betreft de basis voor duurzame verandering.

Onze hoge klanttevredenheid bewijst dat onze aanpak werkt. Dit wordt onderschreven door een Cedeo-erkenning met een klanttevredenheid van maar liefst 94 procent.

 

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen