Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Lid raad van commissarissen

Werkgever
woCom
Plaats
Someren
Plaatsingsdatum
vrijdag 8 juni 2018
Sluitingsdatum
maandag 25 juni 2018

Solliciteer direct

Functieomschrijving

PublicSpirit zoekt voor welCom een lid Raad van Commissarissen met een financieel-economisch profiel.

De Raad van Commissarissen (RvC) heeft tot taak toezicht te houden op het beleid van het bestuur, de financiële situatie en op de algemene gang van zaken binnen de stichting en de met haar verbonden dochtermaatschappijen (ondernemingen). De RvC staat het bestuur met raad ter zijde. Daarnaast is de RvC verantwoordelijk voor de kwaliteit van zijn eigen functioneren. De RvC staat onder leiding van de voorzitter van de RvC. De RvC fungeert als een college met gezamenlijke verantwoordelijkheid. Dat betekent dat alle leden van de RvC gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor alle besluiten die worden genomen in de RvC, ook als zij zich in de vergadering tegen de inhoud van het besluit hebben uitgesproken. 

Wij vragen

Opleiding
HBO, WO
Ervaring
Zeer ervaren (>7 jaar)

WoCom zoekt een commissaris die met vernieuwende ideeën waarde kan toevoegen. Iemand die bekend is met de lokale omgeving en het speelveld van woCom. Een commissaris die trots is om commissaris van woCom te zijn en binding heeft met de bewoners van haar woningen. Iemand die toegankelijk is en frisse ideeën heeft. Iemand die voelt en beleeft wat er nodig is om de doelstellingen van woCom te kunnen realiseren. Je hebt een intrinsieke motivatie om een bijdrage te willen leveren. Van toezicht houden gaat je hart sneller kloppen. Bij woCom voel je je thuis, net als de klant waar we het voor doen.

Het spreekt voor zich dat de commissaris expertise meeneemt op het financieel-economische vlak. Denk daarbij aan de volgende thema’s:

  • kennis van en/of ervaring met vraagstukken rond financiering en financiële continuïteit van de instelling;
  • kennis van en inzicht in financiële risico’s voor de instelling en de relevante eisen en regels, onder meer op het terrein van treasury en beleggingen;
  • in staat om investeringsbeslissingen te kunnen beoordelen op risico’s;
  • kennis van financieel-economische vraagstukken en waarderingsissues, gericht op beheersing/control (risicomanagement);
  • kennis van de regels voor (financiële) (jaar)verslaglegging.

Als vanzelfsprekend heb je toezichthoudende ervaring. Passendheid bij het huidige team van commissarissen is een cruciale factor. Zonder gelijkwaardige gesprekspartners, natuurlijke houding tot samenwerking, drive, kritische geest en passie kan een Raad van Commissarissen (en daarmee de organisatie) niet excelleren. En daar hoort ook humor bij!

Wij bieden

Salaris
< € 25.000
Functiegroep
Directie/RvB/RvC
Contract
Tijdelijk
Dienstverband
Deeltijd <24 uur
Aantal uur
aantal uren per maand uur

De bezoldiging is conform de WNT. De benoemingsperiode is voor een periode van vier jaar met een mogelijkheid tot verlenging van vier jaar.

Contact

PublicSpirit Patrick Beterams senior consultant 033-4459124 info@publicspirit.nl

Over woCom

WoCom is een actieve organisatie die samen met haar ruim 80 medewerkers iedere dag vol passie zorgt voor goede en betaalbare huisvesting voor mensen met beperkte middelen en mensen die extra ondersteuning nodig hebben. WoCom heeft ongeveer 8.500 woningen in haar bezit en is actief in het werkgebied van de stad Helmond en de landelijke gemeenten Asten, Cranendonck, Heeze-Leende, Laarbeek en Someren.

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen