Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Lid raad van commissarissen(rvc) bij woongenoot

Werkgever
WoonGenoot
Plaats
Nijmegen
Plaatsingsdatum
donderdag 16 mei 2019
Sluitingsdatum
zondag 2 juni 2019

Solliciteer direct

Functieomschrijving

WoonGenoot zoekt op voordracht van HV Omslag een lid van de RvC met een maatschappelijk profiel (kijk voor volledig profiel op www.van-haastert.nl)

De RvC werkt binnen de Aedescode en hanteert voor de inrichting van de bestuurlijke organisatie de Governance Code Woningcorporaties. De Raad bestaat uit vijf personen. Betrokkenheid, verantwoordelijkheid, teamgeest en integriteit staan hoog in het vaandel. Bij de invulling van de vacature wordt gekeken naar specifieke discipline en deskundigheid van de individuele leden van de Raad in relatie tot de toegevoegde waarde aan het team als geheel: de leden van de RvC hebben samen een collectieve verantwoordelijkheid.

De RvC kijkt bij de samenstelling in eerste instantie naar de benodigde kwaliteitseisen / expertise en streeft daarnaast naar een evenwichtige opbouw wat betreft diversiteit (man/vrouw verhouding, leeftijdsopbouw, autochtone/allochtone achtergrond,enz.). Vrouwen worden van harte uitgenodigd om te reageren.

Wij vragen

Opleiding
WO
Ervaring
Zeer ervaren (>7 jaar)

In verband met het bereiken van het einde van de zittingsperiode van één van de commissarissen, zoekt WoonGenoot een nieuwe commissaris. De nieuwe commissaris is op voordracht van de huurdersorganisatie HV Omslag en heeft een maatschappelijk profiel. Voor de zetel op voordracht van de huurders zijn wij op zoek naar een betrokken lid RvC die vanuit het vertrouwen van de huurders, de huurdersinvalshoek binnen de RvC goed kan inbrengen.

Voor dit maatschappelijke profiel zoeken wij een lid RvC dat:

  • Betrokken is bij ontwikkelingen op het gebied van wonen, welzijn en zorg en de complexiteit van het maatschappelijke veld goed weet te duiden.
  • Brede ervaring heeft op maatschappelijk gebied. 
  • Een visie heeft op de nieuwe ontwikkelingen in de samenleving.
  • Kennis heeft van de relevante wet- en regelgeving in de sociaal-maatschappelijke sector en deze weet te koppelen aan de koers van Woongenoot.
  • Binding c.q. affiniteit heeft met de stad Nijmegen en de volkshuisvestelijke opgave.
  • Als een goed klankbord voor de HV Omslag kan optreden en richting de collega RvC-leden en de directeur-bestuurder.

 

Wij bieden

Salaris
< € 25.000
Functiegroep
Woningbeheer, Wijkbeheer en Leefbaarheid
Contract
Tijdelijk
Dienstverband
Deeltijd <24 uur

Een lid van de Raad van Commissarissen ontvangt voor de werkzaamheden een vergoeding. Deze honorering is overeenkomstig de Wet Normering Topinkomens (WNT) en de beleidsbepalingen die voor de sector van toepassingzijn.

Over WoonGenoot

WoonGenoot is een Nijmeegse woningcorporatie die haar bewoners kwaliteit en ruimte biedt. Zij luistert naar de wensen en speelt hierop in. De medewerkers werken samen met onze bewoners en belanghouders aan sterke buurten en wijken. WoonGenoot verhuurt ruim 1.700 woningen en andere verhuureenheden in Nijmegen. Kenmerkend voor WoonGenoot is nabijheid ten opzichte van de huurders; het directe contact en de kennis van de klant, het complex en de wijk waarin men woont, is daar bij essentieel.

HV Omslag is de huurdersvereniging van WoonGenoot. HV Omslag werkt samen met WoonGenoot en de gemeente Nijmegen. De samenwerking betreft bijvoorbeeld onderwerpen als woonbeleid, huurverhoging, duurzaamheid en prestatieafspraken. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers. In de RvC hebben twee leden van de RvC zitting op voordracht van HV Omslag.

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen