Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Inspecteur vergunningen woningcorporaties

Werkgever
Rijksoverheid
Plaats
Utrecht
Plaatsingsdatum
woensdag 12 september 2018

Solliciteer direct

Functieomschrijving

Inspecteur vergunningen woningcorporaties

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Inspectie Leefomgeving en Transport

 

Functieomschrijving
Als inspecteur vergunningen beoordeel je namens de minister verzoeken tot goedkeuringen en ontheffingen. Hierbij kun je onder andere denken aan verkooptransacties, financiële fusie, of de toets op de geschiktheid en betrouwbaarheid (van bestuurders en toezichthouders). Deze inspecteur zal zich met name bezig houden met verkooptransacties. Deze worden getoetst aan de Woningwet en inhoudelijk beoordeeld (is procedure gevolgd, is taxatie juist). In een vroegtijdig stadium vragen corporaties vaak al aan of hun voorgenomen passend zijn. Je beoordeelt deze casussen en probeert daarin de corporatie de goede weg te laten bewandelen, zonder uit je rol van toezichthouder te vallen. Dit is een spannend gebied, waarin je samenwerkt met je collega’s van de afdeling Toezicht.

 

Wij vragen

Opleiding
HBO, WO
Ervaring
Starter (0-3 jaar), Ervaren (3-7 jaar)

De uitdaging
De uitdaging is om in je rol van toezichthouder te blijven, zonder daarbij uit het oog te verliezen welke impact je beslissingen hebben voor de huurders, corporaties, en voor het gehele stelsel. En een uitdaging is om uniform te oordelen, zonder daarbij rigide te zijn. Er liggen kaders, maar de uitdaging is om daarbinnen de juiste afweging te maken.

We zoeken
Een onafhankelijk handelend persoon met een hbo- of wo-opleiding in bedrijfseconomie, vastgoed, financiën. Je hebt een hoge mate van omgevingssensitiviteit en bent gericht op samenwerking en verbetering.

 

Wij bieden

Salaris
€ 25.000 - € 55.000, > € 55.000
Functiegroep
Woningbeheer, Wijkbeheer en Leefbaarheid
Contract
Vast
Dienstverband
Voltijds 36-40 uur
Aantal uur
36 uur

Een uitdagende en afwisselende functie met inspirerende collega’s en een breed werkveld. Veel vrijheid en verantwoordelijkheid, en een betekenisvolle baan.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.130 – Max. €4.809 (bruto)
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.


Bijzonderheden
De procedure is als volgt:

  • Sollicitaties kunnen tot 8 oktober ingediend worden via de knop solliciteren op de site.
  • Op 9 en 16 oktober zijn de eerste gesprekken bij de Aw (Locatie Utrecht). Het eerste gesprek is met het hoofd en medewerker van de afdeling.
  • Het tweede gesprek is het hoofd van de afdeling en HR.
  • Na deze gesprekken wordt het vervolg van de procedure nader bepaald.

 

Solliciteren?
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Inspectie Leefomgeving en Transport nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Een ieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.Digitaal solliciteren
Solliciteer snel en gemakkelijk op deze vacature via onze sollicitatiepagina. Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld.

Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen