Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Hoofd klant contact centrum

Werkgever
Woonstichting Stek
Plaats
LISSE
Plaatsingsdatum
maandag 10 september 2018
Sluitingsdatum
zaterdag 22 september 2018

Solliciteer direct

Functieomschrijving

In deze functie geef je leiding aan het Klant Contact Centrum (KCC) en de vaklieden van Stek. Je bent eindverantwoordelijk voor het eerstelijnsklant-contact en de afhandeling van reparatieverzoeken en stuurt op het behalen van de vooraf gestelde teamdoelstellingen. Door jouw strakke coördinatie worden klachten tijdig en op de juiste manier afgehandeld en geregistreerd. Je rapporteert aan de manager Woonservice.

Nieuwe uitdagingen grijp jij met beide handen aan. Hierbij stimuleer je medewerkers actief mee te denken over oplossingen en alternatieven. Samen met hen werk je aan verbetering van de klantbeleving en het verder uitbouwen van een professioneel KCC. Je weet medewerkers te prikkelen zodat zij zichzelf blijven ontwikkelen en zorgt voor verbinding.

Met betrekking tot het dagelijks onderhoud stel je de begroting op. Je koopt technische materialen en diensten tegen een zo scherp mogelijke prijs in en bewaakt de contracten. Vanuit jouw passie voor je vakgebied lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van Stek.

Wij vragen

Opleiding
HBO
Ervaring
Ervaren (3-7 jaar), Zeer ervaren (>7 jaar)
  • HBO werk- en denkniveau, aangevuld met meerdere jaren leidinggevende ervaring;
  • de klantwaarden van Stek zijn jou op het lijf geschreven: je helpt graag, staat open voor collega's en klanten en weet wat een thujs waard is. Je hebt dan ook een sterke affiniteit met de volkshuisvesting en kennis van en ervaring met de doelgroep;
  • kennis van recente ontwikkelingen op het KCC-gebied, digitalisering van de dienstverlening, de inzet van Social Media bij klantcontact en innovatieve ICT toepassingen in het algemeen;
  • technische kennis en ervaring met inkoop, aanbestedingsprocedures en contractmanagement.

Wij bieden

Salaris
> € 55.000
Functiegroep
Management
Contract
Vast
Dienstverband
Voltijds 36-40 uur
Aantal uur
36 uur

Stek biedt jou een functie in een sociaal maatschappelijke organisatie waar veel ruimte is voor eigen initiatief. Het brutosalaris op basis van 36 uur per week bedraagt maximaal € 5.185,00 per maand (schaal K van de cao woondiensten). Stek vindt jouw ontwikkeling belangrijk; wij investeren daarom in opleiding en trainingen.

Contact

Op de website vind je meer informatie over onze organisatie. Vragen over de functie kun je stellen aan Jolanda de Vries, manager Woonservice. Zij is bereikbaar via (0252) 430 500. Wil je solliciteren? Stuur je movitatie met cv vóór 22 september aan Martine Geerlings, medewerker P&O: martine.geerlings@stek-wonen.nl Bij indiensttreding wordt gevraagd naar een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure. Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Over Woonstichting Stek

Stek is een woningcorporatie in de Duin- en Bollenstreek; het werkgebied bevindt zich in Lisse/Teylingen/Hillegom. Stek beheert ca. 6000 woningen en er zijn ruim 80 medewerkers werkzaam.

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen