Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Concern controller

Werkgever
Stichting WoonGoed 2-Duizend
Plaats
Reuver
Plaatsingsdatum
dinsdag 30 april 2019
Sluitingsdatum
zondag 19 mei 2019

Solliciteer direct

Functieomschrijving

Als concerncontroller waarborg je de continuïteit en de performance van WoonGoed 2-Duizend in relatie tot de bedrijfsstrategie. Voor bestuurder, MT en Raad van Commissarissen (RvC) ben je een kritische sparringpartner die gevraagd en ongevraagd adviseert, bijvoorbeeld over de meerjarenstrategie en beleidsvoornemens. Je hebt een scherp oog voor mogelijke bedrijfsrisico’s en houdt deze beheersbaar.

 

Voor het verankeren van de snel veranderende wet- en regelgeving binnen de sector – maar nog meer gedreven vanuit onze eigen ambities - zijn governance, compliance en integriteit jouw belangrijkste speerpunten. Daarbij werk je nauw samen met de bestuurssecretaris. Vanuit de governancecode heb je een rechtstreekse lijn naar de RvC.

 

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor auditing en interne controle. Je boordeelt beleids- en projectplannen op risicofactoren, stelt kaders op voor de bedrijfsvoering en toetst de uitvoering van de PDCA-cyclus, risicomanagement, AO, kwaliteitsmanagement en de effectiviteit en efficiency van bedrijfsprocessen.

 

Wij vragen

Opleiding
WO
Ervaring
Ervaren (3-7 jaar), Zeer ervaren (>7 jaar)

Functie-eisen

  • Academisch werk- en denkniveau met bij voorkeur een afgeronde opleiding op het gebied van bedrijfseconomie, accountancy of controlling.

  • Ruime ervaring in een soortgelijke functie.

  • Governance, risicomanagement, P&C cyclus en AO&IC kennen voor jou weinig geheimen.

  • Affiniteit met ICT.

  • Ruime ervaring binnen de corporatiesector is een pré.

 

Welke competenties en persoonlijkheid zoeken wij?

  • Onafhankelijk, integer en kritisch: wellicht een open deur in deze functie, maar – mede gelet op de historie van onze organisatie – belangrijker dan ooit. Je bent het moreel kompas van onze organisatie en tegelijkertijd de ‘advocaat van de duivel’ als dat nodig is, waarbij je ook je rug recht weet te houden wanneer het moeilijk is. Je schept vertrouwen, hebt natuurlijk overwicht en bent overtuigend in je manier van optreden. Je bent niet bang om ongebaande paden te bewandelen en laat je niet snel uit het veld slaan.

  • Inspirerend en verbindend: een toegankelijke persoonlijkheid die makkelijk contact legt met collega’s in alle lagen van de organisatie. Met jouw houding en gedrag ben je een voorbeeld voor collega’s.

  • Analytisch vermogen en organisatiesensitiviteit: kan complexe – interne en externe – situaties doorgronden, terugbrengen tot de essentie en de juiste prioriteiten stellen. Je weet feiten en handelswijzen in het licht van de juiste criteria tegen elkaar af te wegen en doorziet welke impact besluiten hebben voor de organisatie.

  • Samenwerken en communiceren: een teamplayer en bruggenbouwer met goede communicatieve vaardigheden, die op basis van verbinding, dialoog en vertrouwen vorm geeft aan de samenwerking met interne en externe stakeholders.

  • Empathie: heeft ‘feeling’ met de doelgroep en kleine woonkernen. Je kent de markt, begrijpt wat onze klanten nodig hebben en vertaalt dit naar jouw vakgebied.

Wij bieden

Salaris
> € 55.000
Functiegroep
Staf
Contract
Vast
Dienstverband
Deeltijd 24-32 uur
Aantal uur
circa 24-28 uur per week uur

Een collegiale werksfeer in een kleinere organisatie (ca. 50 medewerkers) die volop in beweging is. WoonGoed 2-Duizend is gevestigd in de Limburgse plaats Reuver. De organisatie is informeel, dynamisch en gericht op de toekomst. De functie van concerncontroller is ingeschaald in schaal L van de CAO Woondiensten en is vacant voor ca. 24-28 uur per week.

Contact

Het werving- en selectietraject hebben we in handen gelegd van de heer Geert van Wijk van W&S-bureau Guldentijd. Hij is bereikbaar voor vragen over deze vacature via 06-509 999 88. Jouw sollicitatie (motivatiebrief en CV) kun je uiterlijk 19 mei 2019 sturen naar gvanwijk@guldentijd.com.

Over Stichting WoonGoed 2-Duizend

WoonGoed 2-Duizend staat voor een uitdagende opgave de komende jaren. Als concerncontroller waarborg je de continuïteit en performance van de organisatie in relatie tot de bedrijfsstrategie. Voor het verankeren van de snel veranderende wet- en regelgeving binnen de sector – maar nog meer gedreven vanuit onze eigen ambities - zijn governance, compliance, risicomanagement en integriteit jouw belangrijkste speerpunten. Voor deze functie zoeken we een sterke persoonlijkheid; een stevige counterpart voor bestuurder en MT, iemand die integriteit ademt, met empathie voor onze klanten en een gezonde dosis humor.

 

Even voorstellen

WoonGoed 2-Duizend is een woningcorporatie met een vastgoedportefeuille van ruim 6000 verhuureenheden, voornamelijk in de Noord- en Midden-Limburgse gemeenten Echt-Susteren, Beesel en de kern Swalmen (onderdeel van gemeente Roermond).

 

Na een periode van voornamelijk interne gerichtheid en verscherpt toezicht, heeft WoonGoed 2-Duizend een nieuwe koers uitgezet; een koers met stevige ambities en uitdagende doelstellingen. De blik naar buiten gericht, dichtbij klanten, met trotse medewerkers, samen met partners en open en transparant handelend en communicerend.

 

Sinds december 2018 ligt er een nieuw ondernemingsplan. Terug naar de bedoeling: dat is het devies voor de komende vier jaar. We willen onze klanten weer écht kennen, klantprocessen optimaliseren en zo veel als mogelijk maatwerk bieden. Onze rol als sociale huisvester nemen we meer dan serieus: we zijn zichtbaar in wijken en buurten, stimuleren bewoners om meer eigen verantwoordelijkheid te nemen en verbeteren daarmee de leefbaarheid in ons werkgebied.

 

Onze vastgoedportefeuille krijgt de komende jaren een flinke upgrade. Niet uitbreiden – we opereren immers in een krimpregio – maar wel verduurzamen en de kwaliteit en toegankelijkheid verbeteren.

 

Deze ambities vragen om een andere manier van samenwerken, zowel binnen WoonGoed 2-Duizend als daarbuiten. We leggen verantwoordelijkheden laag in de organisatie en vragen medewerkers om eigenaarschap te tonen: vraagstukken oppakken en zelf verantwoordelijkheid nemen voor adequate oplossingen. Met externe dienstverleners opereren we meer en meer vanuit partnerships, daar waar dit onze dienstverlening ten goede komt.

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen