Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Belangenbehartiger - bedrijfseconoom

Werkgever
Aedes vereniging van woningcorporaties
Plaats
Den Haag
Plaatsingsdatum
donderdag 14 juni 2018
Sluitingsdatum
maandag 2 juli 2018

Solliciteer direct

Functieomschrijving

Jij hebt een specifieke verantwoordelijkheid voor het brede thema woningmarkt. Woningcorporaties maken doorlopend keuzes binnen de driehoek van voldoende aanbod (beschikbaarheid), de huurprijs (betaalbaarheid) en de kwaliteit van woningen. De Nederlandse woningmarkt, het werkterrein van corporaties, gaat nog steeds gebukt onder structurele problemen. De woningmarkt blijft structureel verstoord zo lang er een forse subsidie zit op met name de koopmarkt en een forse belasting op de huurmarkt. De politieke discussie over de zogenaamde middenhuur komt ook voort uit deze onbalans.

En het zijn nooit louter theoretische discussies. Het gaat over het bestaansrecht en imago van de sector, over de financiële ruimte die er is voor investeringen, over het daadwerkelijk functioneren van de woningmarkt waarop corporaties zo’n prominente positie innemen. Je analyseert, bepaalt de strategie en komt met collega’s en leden tot resultaat via departementen, via de Tweede Kamer, via media, door contact met de vele spelers in het veld, en uiteindelijk via inhoudelijke overtuigingskracht.

Een gezonde bedrijfsvoering is de basis van de continuïteit van een onderneming. Het is niet vanzelfsprekend dat het huidige businessmodel van corporaties toekomstbestendig blijft. Enerzijds raken door inkomensdaling en huurstijgingen meer huurders financieel in de knel. Het sociale huurakkoord met de Woonbond is daarom belangrijk. Dit beperkt, gegeven de verhuurderheffing en VPB en ATAD de grote maatschappelijke opgaven, de keuzes die corporaties moeten maken tussen langetermijninvesteringen in betaalbaarheid, beschikbaarheid dan wel kwaliteit van hun woningvoorraad. Anderzijds acteren commerciële partijen, geholpen door de lage rente, voor een deel op een terrein waarop corporaties ook acteren. Zij doen dat met een minder brede blik op de maatschappij en de toekomst. Dat houdt corporaties scherp, maar kan ook de structurele wijk- of buurtontwikkeling schaden. Corporaties mogen een gelijk speelveld met particuliere partijen verwachten, zeker in de fiscale behandeling. Jij opereert op dit domein als belangenbehartiger en hebt zowel oog voor het stelsel als de consequenties in de praktijk.

De resultaten van je werk hebben grote effecten op de leden en de verschillende stakeholders. Je maakt een goede inschatting van deze effecten en gaat strategisch om met de daaruit voortvloeiende belangen. Je bent in staat om een lange termijn strategie te ontwikkelen. Je houdt daartoe contacten met belangrijke spelers en partijen, individuele corporaties, AW en WSW, ministeries van BZK, EZK en Financiën en de politiek.

Tot slot werk je ook nauw samen met het kenniscentrum van Aedes. Het kenniscentrum inventariseert, ontwikkelt, integreert, deelt en evalueert allerlei voor de corporatiesector relevante informatie. Daarbij hoort het verzamelen van allerlei onderzoeken. Deze onderzoeken leveren voor jou relevante kennis die je weer kunt inzetten in de belangenbehartiging.

Wij vragen

Opleiding
WO
Ervaring
Ervaren (3-7 jaar)

Je bent een analytisch sterke academicus (bij voorkeur een algemeen of bedrijfseconoom) en hebt ervaring  met onderzoek. Daarnaast heb je ervaring in verschillende functies in de (semi-)publieke sector of de corporatiesector waarin je inhoudelijke complexe dossiers hebt gedaan.
Je hebt gevoel voor gewenste vernieuwing en oog voor de belangen van de sector. Je bent in staat om issues in de praktijk te vertalen naar sectorniveau en omgekeerd.
Je bent communicatief vaardig, durft stelling te nemen en weet dit te onderbouwen met steekhoudende argumenten. Je treedt gemakkelijk naar buiten en bent van nature gericht op samenwerken.

Wij bieden

Salaris
> € 55.000
Functiegroepen
Financieel/Administratief, Strategie en Beleid
Contract
Vast
Dienstverband
Voltijds 36-40 uur, Deeltijd 32-36 uur

Aedes biedt je een mooie functie met een marktconform salaris. Salarisindicatie minimaal 4341 tot maximaal 5700 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week.
Samenwerking, performance en een goede sfeer staan voorop bij Aedes. Daarbij bieden we actieve aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling, en krijg je alle ruimte om initiatieven te nemen. Om je carrière gericht vorm te geven, kun je bij Aedes kiezen uit een breed aanbod van opleidingen en coachingstrajecten.

Een pre-employment screening maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Contact

Aedes laat zich in deze procedure begeleiden door PolderBanen. Voor aanvullende informatie kun je bellen met Klaas Molenaar of Evi Gasseling op 073-8200955. Je kunt solliciteren t/m maandag 2 juli via www.polderbanen.nl/vacatures.

Over Aedes vereniging van woningcorporaties

Aedes is de branchevereniging van woningcorporaties. Zij maakt zich sterk voor de condities waaronder de aangesloten corporaties hun werk kunnen doen. Aedes geeft voorlichting en informatie en initieert onderzoek en productontwikkeling. Aedes is ook de werkgeversvereniging van de corporatiebranche waarin ruim 28.000 werknemers dagelijks werken aan goed, betaalbaar en duurzaam wonen.

De vereniging is gevestigd in Den Haag. Bij de organisatie zijn ca. 80 medewerkers werkzaam.

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen