Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Adviseur volkshuisvesting ter ondersteuning van de strategische staf

Werkgever
Portaal
Plaats
Utrecht
Plaatsingsdatum
donderdag 14 juni 2018
Sluitingsdatum
woensdag 20 juni 2018

Solliciteer direct

Functieomschrijving

Als adviseur volkshuisvesting vervul je een ondersteunende rol binnen het team van de strategische staf (SST). Je hebt zowel een zelfstandige adviesrol en werkt samen met collega’s aan opdrachten, projecten of programma’s. Deze activiteiten zijn zowel voor als met verschillende interne functionarissen en bedrijfsonderdelen en externe maatschappelijke stakeholders. Je draagt bij om de strategie en het beleid van Portaal te ontwikkelen, te implementeren en bijbehorende doelstellingen te realiseren. Je weet deze opdrachten en dossiers snel eigen te maken en fungeert als sparringpartner en ondersteuning aan de collega’s van de strategische staf.  Daarnaast zorg je er voor dat relevante in- en externe ontwikkelingen worden gesignaleerd en meedenkt over–hoe hierop beleidsmatig wordt geanticipeerd. Je draagt bij aan het optimaliseren van de uitvoering van beleid in de organisatie en de mogelijke organisatie/werk aanpassingen die daarvoor nodig zijn. Op basis van de externe ontwikkelingen en signalen uit de organisatie draag je bij aan de vertaling naar benodigde acties cq beleidsvorming. Je ondersteunt je SST collega’s met gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur, management en collega’s over de koers en de uitvoering van strategisch beleid.

Wij vragen

Opleiding
WO
Ervaring
Starter (0-3 jaar), Ervaren (3-7 jaar)

Je beschikt over universitair werk- en denkniveau en hebt redelijke kennis op het gebied van actuele volkshuisvestelijke vraagstukken. Je bent leergierig en breed inzetbaar op verschillende thema’s binnen de afdeling. Je hebt beginnende kennis en interesse op  vakgebieden zoals leefbaarheid, duurzaamheid, huurbeleid en de effecten hierop door onder meer ontwikkelingen op het gebied van wonen en zorg. Je weet daarbij de relatie met het vastgoed te leggen. Je hebt minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring (in)direct bij een woningcorporatie/overheid/adviesbureau. Je volgt de trends van complexere ontwikkelingen in de maatschappij, markt en organisatie en hebt de ambitie om maatschappelijke vraagstukken op te lossen en denkt mee om deze te vertalen naar wat van belang is voor de organisatie. Je bent flexibel en gericht op samenwerking, maar ook in staat zeer zelfstandig te werken. We vragen iemand met de ambitie om door te groeien in beleidskant van de volkshuisvestelijke sector, maar met de voeten stevig in de klei.

Je hebt schrijfervaring. Je weet je mondeling en schriftelijk goed te kunnen uitdrukken. Enige ervaring op gebied van proces en projectmanagement of begeleiden van nieuwe werkprocessen in een organisatie zijn een pre.

Wij bieden

Salaris
€ 25.000 - € 55.000
Functiegroepen
Financieel/Administratief, Staf, Strategie en Beleid
Contract
Tijdelijk, Vast
Dienstverband
Voltijds 36-40 uur, Deeltijd 32-36 uur
Aantal uur
36 uur per week uur

Wij bieden deze uitdagende functie aan voor 36 uur per week voor de duur van één jaar, met de intentie om dit te verlengen. De functie van adviseur volkshuisvesting is gewaardeerd in schaal J conform de CAO Woondiensten met bijbehorend salaris van minimaal € 3.566,-  en maximaal € 4.572,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Inschaling zal plaatsvinden afhankelijk van werkervaring. Bij Portaal vinden we het belangrijk te sturen op resultaten. Wij geloven dat je deze bereikt door een goede samenwerking met collega’s en relaties. Aan deze samenwerking geef je zelf vorm binnen de context van Het Nieuwe Werken. Flexibele werktijden en thuiswerken zijn in overleg mogelijk. Daarnaast bouw je bij Portaal een persoonlijk budget op dat je naar eigen inzicht kunt besteden aan training en ontwikkeling van je individuele loopbaan.

Contact

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Stuur ons dan uiterlijk 20 juni 2018 je motivatie en cv via de sollicitatieknop. Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Ronald Franken, Senior Strategisch Adviseur. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Iris Pieterson, HRM adviseur. Beiden zijn bereikbaar via strategischadviseur-gezocht@portaal.nl. Een aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag en een assessement maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure.

Over Portaal

Portaal is met circa 50.000 verhuureenheden één van de grootste woningcorporaties van het land met zes vestigingen verspreid over het midden van Nederland. Portaal bouwt aan kansrijke buurten waar mensen zich thuis voelen. Lokale verankering is daarbij belangrijk. De vestigingen in Leiden, Utrecht, Amersfoort, Arnhem en Nijmegen zijn primair gericht op de verhuur en beheer van de woningen in die regio’s en onderhouden de contacten met onze belanghebbenden. De centrale afdelingen van Portaal bevinden zich in het hoofdkantoor in Utrecht, het Huis van Portaal. Dit is tevens het centrale ontmoetingspunt van de organisatie.

Portaal is een netwerkorganisatie en wij vinden het dan ook van belang dat medewerkers de ruimte krijgen om mee te denken en zelf beslissingen en verantwoordelijkheid te nemen, zonder daarbij het resultaat uit het oog te verliezen. We werken volgens de principes van ROSE. Dat wil zeggen dat wij gericht zijn op Resultaat, Ontmoeten, Samenwerken en Eigen verantwoordelijkheid. Je beschikt dan ook over sterke communicatieve vaardigheden, waardoor je in staat bent op verschillende niveaus, binnen en buiten de organisatie, te acteren.

 

De afdeling

De adviseur volkshuisvesting is werkzaam bij de Strategische Staf. De Strategische Staf bestaat uit 9 medewerkers, die diverse disciplines vertegenwoordigen. De afdeling is onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van strategisch beleid op diverse gebieden, de portefeuillestrategie, klant- en marktonderzoek op verschillende onderwerpen en de meerjarenbegroting. Daarnaast monitored en evalueert de afdeling of en de wijze waarop de doelstellingen van Portaal worden bereikt. De afdeling staat midden in de organisatie vanuit haar expertise en netwerk. Naast oog voor de strategische koers en de vragen uit de samenleving, is ook oog voor de uitvoerbaarheid van beleid en de dagelijkse praktijk van belang. 

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen