Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Adviseur strategie & beleid

Werkgever
Woningbedrijf Velsen
Plaats
IJmuiden
Plaatsingsdatum
maandag 11 juni 2018
Sluitingsdatum
maandag 2 juli 2018

Solliciteer direct

Functieomschrijving

Je werkt op de afdeling Bestuur, Beleid en Communicatie. Je werkt nauw samen met en legt verantwoording af aan de Bestuurssecretaris. Inhoudelijk ben je sparringspartner voor de directeur-bestuurder over relevante ontwikkelingen in de lokale woningmarkt. Verder ondersteun je MT-leden bij beleidsontwikkeling rondom onze woningen en het onderhouden van relevante externe contacten. Omdat de organisatie een relatief beperkte omvang heeft, ben je ook vaak praktisch bezig.

Concrete taken zijn onder meer:

 • ontwikkelen, monitoren en herijken van beleid
 • adviseren over de toepassing van het beleid in bijvoorbeeld gebiedsplannen
 • vertalen van het beleid naar concrete beheer- en uitvoeringsvoorstellen
 • uitvoeren van marktonderzoeken en het analyseren en interpreteren van verkregen informatie.

Wij vragen

Opleiding
WO
Ervaring
Starter (0-3 jaar), Ervaren (3-7 jaar)

We zoeken een adviseur met:

 • hbo/academisch werk- en denkniveau, richting politicologie / bestuurskunde / sociale geografie of vergelijkbare studierichting;
 • kennis van en ervaring met onderzoekstechnieken;
 • analytisch denkvermogen: je kunt goed de kern van vraagstukken achterhalen, snel gegevens analyseren en je bent een sterke scenario-denker;
 • natuurlijk gevoel voor verhoudingen en omgevingsbewustzijn;
 • goede advies- en communicatieve vaardigheden: kritisch tegenspel bieden gaat je gemakkelijk af, en bent een vindingrijke gesprekspartner;
 • zowel mondelinge als schriftelijke communicatieve vaardigheden: je kan makkelijk schakelen in stijl tussen management, medewerkers en externe belanghebbenden;
 • goed schakelvermogen tussen strategisch/tactische werkzaamheden en uitvoering.

Dit is een uitdagende functie en wij vragen het nodige van kandidaten. Maar veel daarvan zijn talenten/natuurlijke aanleg en karaktereigenschappen. Kandidaten met nog beperkte werkervaring of ervaring in een andere branche zijn dan ook van harte welkom om te reageren.  

Wij bieden

Salaris
€ 25.000 - € 55.000
Functiegroepen
Staf, Strategie en Beleid
Contract
Tijdelijk
Dienstverband
Voltijds 36-40 uur, Deeltijd 32-36 uur
Aantal uur
32-36 uur

De functie is – in eerste instantie - voor de duur van 2 jaar. Dit heeft te maken met de fase waarin de organisatie zich bevindt. Over 2 jaar evalueren wij wat de behoefte van de organisatie is ten aanzien van de rolinvulling, takenpakket, omvang dienstverband voor deze functie.

De functie is ingeschaald in schaal K van de cao Woondiensten: startsalaris €3836,- tot maximaal €5185,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Naast een mooi pakket arbeidsvoorwaarden, kent zowel Woningbedrijf Velsen als de cao Woondiensten uitgebreide faciliteiten voor loopbaanontwikkeling en opleiding.

Contact

Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Carin Bruil, Bestuurssecretaris, tel. 06 30 32 35 98. Ter informatie: Gesprekken zijn gepland op woensdag 11 juli en de tweede ronde op dinsdag 17 juli aanstaande.

Over Woningbedrijf Velsen

Woningbedrijf Velsen is de grootste verhuurder in Velsen. Wij bezitten 6.500 woningen in de zeven woonkernen: IJmuiden, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Driehuis en Velserbroek. Bij Woningbedrijf Velsen werken ongeveer 75 mensen.

Het relatief nieuwe bestuur/managementteam heeft een uitdagende opgave gesteld voor de komende 5-10 jaar op het gebied van projectontwikkeling, klantprocessen, bedrijfsvoering en wendbaar organiseren / verbreden inzetbaarheid van medewerkers.

Er kan nog veel verbeterd, uitgedacht en ontwikkeld worden. Daarom zoeken wij medewerkers die zelfstandig, vindingrijk en oplossingsgericht zijn, maar altijd in verbinding en samenwerking met anderen.

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen