Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Adviseur hrm

Werkgever
Stichting WoonGoed 2-Duizend
Plaats
Reuver
Plaatsingsdatum
donderdag 16 mei 2019
Sluitingsdatum
dinsdag 4 juni 2019

Solliciteer direct

Functieomschrijving

Als Adviseur HRM heb je een adviserende rol aan de MT-tafel van WoonGoed 2-Duizend. Je bent een stevige sparringpartner voor bestuur en MT-leden. Je ontwikkelt beleid (o.a. Strategisch Personeels Plan, arbeidsvoorwaardenbeleid etc) en bent tegelijkertijd verantwoordelijk voor de implementatie ervan. Tevens lever je vanuit jouw expertise een bijdrage aan de organisatiestrategie (ondernemingsplan) en jaarplannen.

Omdat je werkt met een klein team, ben je een echte allrounder binnen je vakgebied. Organisatieontwikkeling, cultuurverandering, de aanpak van verzuim en vitaliteit en medewerkertevredenheid zijn op dit moment belangrijke speerpunten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een goede werking van de functionerings- en beoordelingscyclus, voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers, het begeleiden van langdurig zieken en andere Arbo-gerelateerde zaken, opleidingen en de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.

Ook draag je zorg dat de administratieve kant van het vak op de juiste wijze wordt afgehandeld. Je ziet er op toe dat personeels- en verzuimdossiers up-to-date zijn, je adviseert over en bewaakt salarismutaties en verzorgt de communicatie daarover naar medewerkers.

Wij vragen

Opleiding
HBO
Ervaring
Ervaren (3-7 jaar), Zeer ervaren (>7 jaar)
  • Een afgeronde, relevante HBO/WO opleiding (bijvoorbeeld HRM, bedrijfskunde of recht).
  • Ervaring als adviseur (op strategisch niveau) voor bestuur/directie en MT.
  • Beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.
  • Aantoonbare ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling.

 

Welke competenties en persoonlijkheid zoeken wij?

  • Organisatiesensitiviteit en empathie: heeft oog voor een goede balans tussen organisatiedoelen en persoonlijke doelen. Onze organisatie komt uit een moeilijke periode. Dit heeft zijn weerslag gehad (en soms nog) op medewerkers. Het vertrouwen groeit. Je geeft op een voortvarende manier sturing aan vooruitgang, maar hebt tegelijkertijd oog voor gevoeligheden. Je bent toegankelijk, toont oprechte betrokkenheid en weet wat er leeft onder medewerkers.
  • Analytisch vermogen, initiatief en implementatiekracht: combineert een sterke, organisatiebrede helicopterview met daadkracht en besluitvaardigheid. Je bent iemand die de regie pakt en randvoorwaarden creëert om veranderingen tot een succes te maken. Je brengt vernieuwing, bent niet bang om ongebaande paden te bewandelen en laat je niet uit het veld slaan door tegenslagen.
  • Samenwerken: gericht op samenwerking met vooral interne stakeholders. Je bent een teamplayer en bruggenbouwer met goede communicatieve vaardigheden.

Wij bieden

Salaris
> € 55.000
Functiegroep
Management
Contract
Vast
Dienstverband
Deeltijd 24-32 uur
Aantal uur
circa 28 uur

Een collegiale werksfeer in een kleinere organisatie (ca. 50 medewerkers) die volop in beweging is. Als gevolg van ontwikkelingen in het verleden bestaat het MT van WoonGoed 2-Duizend op dit moment uit voornamelijk interimmanagers. Deze worden in het najaar van 2019 (en voor Vastgoed in 2020) vervangen door vaste krachten. WoonGoed 2-Duizend is gevestigd in de Limburgse plaats Reuver. De organisatie is informeel, dynamisch en gericht op de toekomst. De functie van Adviseur HRM is ingeschaald op basis van de CAO Woondiensten en is vacant voor ca. 28 uur per week.

Contact

Voor vragen over deze functie kun je terecht bij mevrouw Saskia van Oppen, Manager HRM a.i.. Zij is bereikbaar via 06-1059 7968. Indien je interesse hebt in deze functie, dan kun je jouw sollicitatie (motivatiebrief en CV) uiterlijk 4 juni 2019 sturen naar sollicitatie@woongoed2-d.nl ter attentie van mevrouw Saskia van Oppen. De eerste selectiegesprekken staan gepland voor donderdag 13 juni a.s.

Over Stichting WoonGoed 2-Duizend

WoonGoed 2-Duizend staat voor een uitdagende opgave de komende jaren. Hiervoor zoeken we een doorgewinterde Adviseur HRM. Een echte allrounder die beleid maakt en op strategisch niveau een sparringpartner voor bestuur en MT is, maar die tegelijkertijd de vertaalslag kan maken naar tactisch en operationeel niveau. Je geeft op een voortvarende manier sturing aan vooruitgang en ontwikkeling, maar hebt tegelijkertijd oog voor de gevoeligheden die voortvloeien uit de periode waar we vandaan komen. Organisatie-ontwikkeling, cultuurverandering, de aanpak van verzuim en vitaliteit en medewerkertevredenheid zijn op dit moment belangrijke speerpunten. Voor deze functie zoeken we een sterke persoonlijkheid, die voldoende inhoudelijke bagage meeneemt en tegelijkertijd uitblinkt in het leggen van verbindingen en het stimuleren van samenwerking. 

 

Even voorstellen

WoonGoed 2-Duizend is een woningcorporatie met een vastgoedportefeuille van ruim 6000 verhuureenheden, voornamelijk in de Noord- en Midden-Limburgse gemeenten Echt-Susteren, Beesel en de kern Swalmen (onderdeel van gemeente Roermond).

Na een periode van voornamelijk interne gerichtheid en verscherpt toezicht, heeft WoonGoed 2-Duizend een nieuwe koers uitgezet; een koers met stevige ambities en uitdagende doelstellingen. De blik naar buiten gericht, dichtbij klanten, met trotse medewerkers, samen met partners en open en transparant handelend en communicerend.

Sinds december 2018 ligt er een nieuw ondernemingsplan. Vanuit de kern terug naar de bedoeling: dat is het devies voor de komende vier jaar. We willen onze klanten weer écht kennen, klantprocessen optimaliseren en zo veel als mogelijk maatwerk bieden. Onze rol als sociale huisvester nemen we meer dan serieus: we zijn zichtbaar in wijken en buurten, stimuleren bewoners om meer eigen verantwoordelijkheid te nemen en verbeteren daarmee de leefbaarheid in ons werkgebied.

Onze vastgoedportefeuille krijgt de komende jaren een flinke upgrade. Niet uitbreiden – we opereren immers in een krimpregio – maar wel verduurzamen en de kwaliteit en toegankelijkheid verbeteren.

Deze ambities vragen om een andere manier van samenwerken, zowel binnen WoonGoed 2-Duizend als daarbuiten. We leggen verantwoordelijkheden laag in de organisatie en vragen medewerkers om eigenaarschap te tonen: vraagstukken oppakken en zelf verantwoordelijkheid nemen voor adequate oplossingen. Met externe dienstverleners opereren we meer en meer vanuit partnerships, daar waar dit onze dienstverlening ten goede komt.

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen