Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

Adviseur duurzaamheid

Werkgever
Aedes vereniging van woningcorporaties
Plaats
Den Haag
Plaatsingsdatum
woensdag 31 januari 2018
Sluitingsdatum
zondag 18 februari 2018

Solliciteer direct

Functieomschrijving

Als adviseur duurzaamheid ben je een motor en spin in het web om corporaties te helpen CO2-neutraal te worden. Je zult niet alleen corporaties ondersteunen adviseren vanuit je eigen inhoudelijke expertise. Je hebt met name een regisserende en verbindende rol tussen corporaties om kennisdeling en samenwerking in de sector te stimuleren. Concreet betekent dit dat je samenwerkingsprojecten opzet en voortzet, inspirerende bijeenkomsten organiseert, tools en instrumenten met anderen ontwikkelt, data en inzichten geeft waarmee corporaties verder kunnen en ook online de verbinding zoekt met andere ‘verduurzamers’. Je zult ook de trekker zijn van de coalitie Duurzaamheid binnen de Aedes Vernieuwingsagenda, waarin vele corporatiebestuurders en medewerkers samenwerken. Kortom: je bent het gezicht van de sector op een thema van groot maatschappelijk belang.

Wij vragen

Opleiding
WO
Ervaring
Ervaren (3-7 jaar)

• Je hebt academisch werk- en denkniveau
• Snelle denker en werker: je kunt vanuit een complex veld de juiste initiatieven en ideeën zien, en deze snel omzetten in concrete projecten en activiteiten.
• Verbindend: binnen de sector bestaan vele ‘verduurzamingsgeloven’. Wij zoeken niet ‘de zoveelste’ promotor van een bepaalde verduurzamingsaanpak of – concept, maar juist iemand die hierin verbindend optreedt.
• Je hebt feeling voor bestuurlijke verschillen en ideeën uit de sector en de capaciteit om die op waarde te schatten en te prioriteren. De knelpunten en oplossingen die de sector aanreikt kun je vertalen naar bestuurlijke keuzes of strategische programma’s.
• Kennis op het terrein van verduurzaming van woningen en de energiewereld.
• Is een enthousiasmerende persoonlijkheid. Heeft de gunfactor en is goed in creëren van draagvlak. Je kunt een zaal met kritische directeur-bestuurders bij elkaar brengen en meekrijgen in een beweging.
• Weet van aanpakken: het is een enorme opgave als sector, dus ‘niet lullen maar poetsen’.
• Affiniteit met de volkshuisvesting/corporatiesector en een netwerk binnen de (bouw- en energie)sector is een pré.

Wij bieden

Salaris
> € 55.000
Functiegroep
Strategie en Beleid
Contract
Vast
Dienstverband
Voltijds 36-40 uur, Deeltijd 32-36 uur

Aedes biedt je een mooie functie tussen 32-36 uur per week met een salarisindicatie van 4.650 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. Een en ander is afhankelijk van kennis en ervaring.

Samenwerking, performance en een goede sfeer staan voorop bij Aedes met enthousiast gedreven professionals als collega’s. Daarbij biedt Aedes actieve aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling, en krijg je alle ruimte om initiatieven te nemen. Om je carrière gericht vorm te geven, kun je bij Aedes kiezen uit een breed aanbod van opleidingen en coachingstrajecten.

Contact

Aedes laat zich in deze procedure begeleiden door PolderBanen. Voor aanvullende informatie kun je bellen met Klaas Molenaar of Evi Gasseling op 073-8200955.

Over Aedes vereniging van woningcorporaties

Aedes is de branchevereniging van woningcorporaties. Zij maakt zich sterk voor de condities waaronder de aangesloten corporaties hun werk kunnen doen. Aedes geeft voorlichting en informatie en initieert onderzoek en productontwikkeling. Aedes is ook de werkgeversvereniging van de corporatiebranche waarin ruim 28.000 werknemers dagelijks werken aan goed, betaalbaar en duurzaam wonen.

De vereniging is gevestigd in Den Haag. Bij de organisatie zijn ca. 80 medewerkers werkzaam.

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen