Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nieuwe gebruiker? Registeren

 

Uitgebreid zoeken

meer vacatures

Vacatures bij woningcorporaties

(junior) beleidsadviseur

Werkgever
Vereniging Sociale Verhuurders Haaglanden
Plaats
Zoetermeer
Plaatsingsdatum
dinsdag 12 maart 2019
Sluitingsdatum
maandag 1 april 2019

Solliciteer direct

Functieomschrijving

(Junior) Beleidsadviseur
28-32 uur

Ben of wil jij je ontwikkelen tot dé specialist op het gebied van woonruimteverdeling en draag jij graag bij aan de verdere ontwikkeling van de woonruimteverdeling in de regio Haaglanden? Ga je hiervoor gevraagd en ongevraagd op onderzoek uit? En beschik jij over uitstekende adviesvaardigheden om jouw adviezen verder te brengen tot gedragen besluiten? Dan is deze baan als beleidsadviseur bij SVH echt iets voor jou!

Binnen Sociale Verhuurders Haaglanden (SVH) werken de 15 corporaties die in de regio Haaglanden gevestigd en werkzaam zijn, beleidsmatig samen. Het team van SVH bestaat uit 10 medewerkers. SVH geeft uitvoering aan de woonruimteverdeling (Woonnet-Haaglanden) en treedt op regionaal niveau op als belangenbehartiger voor haar leden.

Jouw werkzaamheden
Als beleidsadviseur ben jij in staat om beleidsprocessen te ondersteunen en te organiseren, onderzoek te verrichten en op basis hiervan te adviseren ter voorbereiding van strategische, tactische en operationele beleidskeuzes.

Jouw werkzaamheden bestaan onder meer uit:

 • Het leiden of ondersteunen van interne en externe beleidsprocessen om tot gedragen beleidsadviezen te komen, ten behoeve van de organisatie en het bestuur, op het gebied van de woonruimteverdeling en de regionale prestatieafspraken.
 • Het uitvoeren van (on)gevraagd onderzoek binnen de organisatie ten behoeve van de besluitvormingsprocessen binnen het bestuur. Stelt hiervoor zelfstandig rapportages op.
 • Het leveren van een bijdrage aan het tot stand komen van beleidsplannen voor SVH, op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je bewaakt de uitvoering van beleid door partijen mee te nemen en te ondersteunen.
 • Het voeren van gesprekken met klanten (corporaties, woningzoekenden en gemeenten) om hun wensen voor onderzoek en beleid op te halen.
 • Het als vertegenwoordiger van SVH deelnemen aan verschillende interne -en externe overleggen.
 • Het ondersteunen van bestuur adviescommissies door het aanleveren van informatie en het vertalen van de besluiten tot beleidsnotities en rapportages.
 • Het beleidsmatig ondersteunen van de directeur en de bestuurssecretaris van SVH.
 • Je werkt nauw samen met en vervangt de data-analist bij diens afwezigheid.

Wij vragen

Opleiding
HBO, WO
Ervaring
Ervaren (3-7 jaar)

Het profiel

 • Je beschikt over wo- of hbowerk- en -denkniveau en deskundigheid door werkervaring op het werkterrein wonen/volkshuisvesting.
 • Je verwoordt beleidsvoorstellen en onderzoeksresultaten schriftelijk en mondeling op een heldere manier.
 • Onderzoeksresultaten analyseren en het leggen van verbanden zijn jou niet onbekend. Je bijt je hier graag in vast en komt met diverse oplossingsscenario’s en maakt concrete vertaalslagen.
 • Je bent in staat de belangen van stakeholders binnen en buiten de organisatie tegen elkaar af te wegen en de juiste keuzes te maken.
 • Je bent omgevings- en maatschappelijk bewust, volgt (externe) ontwikkelingen en benut deze voor jouw functie.
 • Je beschikt over een hoge mate van accuratesse, die is vereist bij het analyseren van data, uitvoeren van onderzoek, het verwerken van informatie en het geven van daarop gebaseerde adviezen.
 • Je kan goed plannen en wordt niet zenuwachtig van deadlines.

Wij bieden

Salaris
€ 25.000 - € 55.000
Functiegroep
Strategie en Beleid
Contract
Vast
Dienstverband
Deeltijd 24-32 uur
Aantal uur
28-32 uur

Het aanbod
Je ontvangt een salaris van minimaal € 3.486,- en maximaal € 4.709,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. De functie is ingedeeld in schaal J (met een eventuele doorgroei naar K) volgens het handboek functie-indeling Woondiensten. SVH kent goede aanvullende arbeidsvoorwaarden, zoals onder andere een reiskostenregeling en een loopbaanontwikkelingsbudget.

Informatie en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteren kan tot 1 april 2019 via het online sollicitatieformulier. Je reactie wordt verwerkt door Vacaturepro van wie je ook de ontvangstbevestiging en andere correspondentie ontvangt. Voor meer informatie kan je kijken op www.socialeverhuurdershaaglanden.nl.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Jozefine Hoft, bestuurssecretaris, via telefoonnummer 06 - 12 99 16 70 of 079 - 30 30 000.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer direct

Filter corporatie-banen